Először kapott ki idén hazai pályán a VRCK

A Közép-európai Liga (MEVZA) kazincbarcikai tornájának első mérkőzésén a házigazda a VRCK és a szlovén OK Triglav Kranj találkozott. A mérkőzést a vendégek nyerték négy szettben.

Jól fogadott a VRCK, támadásban azonban már kevésbé volt hatékony, persze ehhez az ellenfél is kellett. A Kranj remekül védekezett, és eredményesebben is támadott, ennek ellenére a csapatok ott voltak egymás „nyakán”. Az adok-kapokból a VRCK jött ki jobban, Banai Máté pontja jelentette az első szettet a hazaiaknak (29-27, 1-0).

A szlovénoknál Janko Bregant vitte övéit, Daniel Oravec vezetőedző a másik oldalon pedig cserékkel próbálta csökkenteni a különbséget, ami csak részben sikerült (21-25, 1-1). A játék képe csak nem akart változni, 8-2-re és 16-12-re is mentek a szlovének, majd Blázsovics Péter és Banai vezérletével összejött az egyenlítés 18-nál majd 22-nél is, de végül a vendégek kerültek előnybe (22-25, 1-2).

Szabó Dávid akcióban. Fotó: Tóth Milán

A negyedik szett lett végül az utolsó, hiszen nyitásban és támadásban a széleken nem igazán tudta az igazi arcát mutatni a Kazincbarcika. A Kranj magabiztosan menetelt a győzelem felé, és bár Oravec újra megpróbált cserékkel korrigálni, de szlovén győzelemmel ért véget a meccs (16-25, 1-3).

FÉRFI RÖPLABDA KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, KAZINCBARCIKAI TORNA
VRC Kazincbarcika – OK Triglav Kranj 1-3 (27, -21, -22, -16)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 400 néző. V.: Höger, Porvazník.
VRCK: Páez 2, Milev 6, Banai 10, Szabó 10, Mészáros 12, Juhász 9. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Kozsla, Toronyai, Árva 2, Blázsovics 10, Gebhardt N. Vezetőedző: Daniel Oravec.
Kranj: Kök 4, Mali 16, Rezar 14, Bregant 14, Luzovec 8, Macek 7. Csere: Toman (liberó), Beravs, Tucan. Vezetőedző: Saso Rop.

Daniel Oravec: Se nyitásban, sem pedig a széleken támadásban nem voltunk hatékonyak. Tragédia nem történt, persze, nem esett jól a vereség, de vasárnap mindent megteszünk, hogy kijavítsuk a hibánkat.

Saso Rop: Lazán, okosan játszottunk a rutinos és jó hazaiak ellen. Most nem volt jó napjuk, de rászolgáltunk a győzelemre. Újoncok vagyunk a sorozatban, ez az első sikerünk volt, remélem, hogy szombaton is örülhetünk a találkozó után.


Szombaton a Kranj 18 órától játszik a Waldviertel ellen, majd vasárnap 16 órakor a VRCK az osztrák csapattal méri össze erejét.