135 perces meccsen került előnybe a MÁV Előre

Öt szettben győzött a MÁV Előre SC-Foxconn a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének harmadik mérkőzésén, így 2-1-re vezet a párharcban, amely pénteken, Székesfehérváron folytatódik, és érhet véget a hazaiak győzelme esetén.

Gyorsan négypontos előnybe került a MÁV Előre, a Vegyész Szabó Dávid becserélését követően, és Blázsovics Péter hatékony játékának köszönhetően rendezte a sorait. Ez azonban csak arra volt elég, hogy a különbség állandósuljon, az egyébként izgalmas labdameneteket is hozó első szettben (20-25, 0-1).

Willian Reffatti az első felvonásban is szerzett négy pontot, a másodikban hatot, de nála is jobban ment Szabónak, aki nyolc egységet is termelt. Ebben a szettben a blokkmunka is jobb volt a GreenPlan-VRCK részéről, Páez Carlos pedig a nyitásaival hozta zavarba a feladót is cserélő székesfehérváriakat. A játszma derekánál már öt volt a hazai fór (18-13), ezt pedig nem adta le Toronyai Miklós együttese (25-18, 1-1).

A harmadik játszma alakult a legszorosabban, először kétpontos különbséget a MÁV Előre tudott kialakítani 18-hoz érve. 19-21-nél Toronyai második idejét is kikérte, harcos maradt csapata, aminek köszönhetően – valamint Juhász Péter elképesztő mentéseinek mezőnyben – megfordította az állást (25-23, 2-1).

Megmaradt a hazaiak lendülete, Dávid Zoltán, a MÁV Előre vezetőedzője cserével és időkéréssel próbált meg beavatkozni a mérkőzés alakulásába (11-6). Lassan, de kapaszkodott a vendég alakulat (16-14), és a hajrához érve sikerült is egyenlítenie. A GreenPlan-VRCK támadójátéka ekkor nem volt annyira hatékony, mint korábban, a fordulatos, paprikás hangulatú – egy-egy piros lap villant – végjátékot követően a vendégek örülhettek (25-27, 2-2).

A mindent eldöntő etap fehérvári pontokkal indult (1-4), 2-8-cal fordultak a felek, innen pedig kisebb csoda lett volna a kazincbarcikai fordítás (10-15, 2-3).

Pénteken 19 órától Székesfehérváron lesz a negyedik meccs, ahol a GreenPlan-VRCK-nak mindenképpen nyernie kell, hogy még legyen esélye a továbbjutás kiharcolására.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – MÁV Előre SC-Foxconn 2-3 (-20, 18, 23, -25, -10)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 410 néző. V.: Jámbor, Árpás.
Vegyész: Páez 2, Reffatti 21, Juhász 11, Csoma 1, Blázsovics 16, Moraes 10. Csere: Kiss, Budai (liberók), Szabó D. 22. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MÁV Előre: Szabó V. 4, Koci 19, Ambrus 13, Pesti 15, Doda 12, Eke 10. Csere: Takács (liberó), Deliu 3. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Toronyai Miklós: Úgy érzem, hogy ismét megvertük magunkat. A harmadik szett hajrájában kétpontos hátrányból nyertünk, jól indultunk a negyedikben is, és utána egyszerűen nem bírjuk elviselni a nyomást. Ezt kezelni kell tudni. A szurkolóknak köszönjük, elképesztő hangulatot teremtettek.

Dávid Zoltán: Nagyon nehéz mérkőzés volt, az első-második szettben tudtuk tartani a taktikát, amit elterveztünk. A hazaiaknál Szabó Dávid jól szállt be, ellene nem volt ellenszerünk, onnantól kezdve a Barcika uralta a mérkőzést. Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk egészen a negyedik, ötödik játszma elejéig, viszont ami fontos volt, hogy hittünk a győzelemben. Ez a legfontosabb.