A Dunaújvárost fogadja a Vegyész

Szombaton 17 órától a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Dunaújvárosi KSE-t fogadja az Extraliga alapszakaszának 7. fordulójában a Don Bosco Sportközpontban.

A Vegyész második vereségét könyvelte el a legutóbbi játéknapján, miután a Dág KSE vendégeként öt szettben kikapott. Azon a mérkőzésen Bibók Balázsék ugyan kétszettes hátrányból még felálltak, végül csak egy ponttal gazdagodtak. Toronyai Miklós vezetőedző szerint minden csapat ellen maximális koncentrációval és alázattal kell pályára lépniük, különben bárkivel szemben becsúszhat egy kellemetlen eredmény.

„A sereghajtót fogadjuk szombaton, így az eddig látottak alapján mi vagyunk az esélyesek, de most közel sem vagyunk a toppon” – fogalmazott a GreenPlan-VRCK vezetőedzője. „Elég sok betegségen vagyunk túl, talán most már kijövünk ebből, a héten csak nekem aggódtak ilyen jellegű problémáim. Egyetlen meccset sem lehet félvállról venni, így a lehető legerősebb kezdővel fogunk játszani a Dunaújváros ellen is. Az elsődleges az, hogy hozzuk a három pontot, és az önbizalmunkat újra felépítsük. A mi keretünk azt gondolom, erősebb, mint ellenfelünké, de ha csak egy picit is lazábban megyünk fel a pályára, könnyen nyögvenyelős lehet a meccs a számunkra.”

Péter Benedekre továbbra sem számíthat Toronyai, fiatal ütőjátékosunk makacs izomhúzódásából lábadozik gyógytornász és fizioterapeuta segítségével, két-három hétig még biztosan nem játszhat. Cziczlavicz Dávid, miután két meccset is kényszerült kihagyni, ismét edzésbe állt.

A Dunaújváros eddig egy pontot szerzett, a TFSE-vel játszott egy ötszettes találkozót, de szoros meccsen kapott ki három szettben a MEAFC-Miskolctól a múlt hétvégén. A rendkívül fiatal csapat legponterősebb játékosa az átló Gőczi Dániel, vezetőedzője korábbi kiváló játékosunk, Tomanóczy Tibor.