A jó formában lévő újoncot fogadjuk szombaton

Szombaton 17 órától az Extraliga újoncát, a MÁV-Előre SC-Foxconn csapatát fogadja a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a bajnokság 4. fordulójában.

A vendégek jól kezdték az idényt, hiszen nyertek a DEAC vendégeként, hazai pályán két szettet elcsentek a Fino Kaposvártól, legutóbb pedig a Kistext JP Auto Mercedes otthonában diadalmaskodtak négy játszmában. Toronyai Miklóst azonban nem lepte meg a székesfehérváriak jó rajtja.

„Több helyről hallottam, hogy az ő keretük lesz a leggyengébb, de én ezzel nem értettem egyet” – mondta a vrck.hu-nak vezetőedzőnk. „Korábbi utánpótlás válogatott játékosok mellett felnőtt kerettagjuk is van, három albán légióssal. Igaz, hogy a Debrecen nem számíthatott két kubai játékosára, de az eddigi eredményeik önmagukért beszélnek. Szerintem nem kell ecsetelnem, mi a célunk hazai környezetben, de ahhoz mindenképpen jó játékra lesz szükségünk.”

A MÁV vezetőedzője Dávid Zoltán, de a klubnál dolgozik Koch Róbert is. Toronyai szerint mindketten kiváló szakemberek, miattuk is sikerült jól az együttes rajtja. A csapat húzóemberei közé tartozik Redjo Koci és Leonardo Doda, és Bibók Balázs személyében korábbi játékosunkat is láthatják szurkolóink szombaton a Don Bosco Sportközpontban.

Szurkolói információk a beléptetéssel kapcsolatban

Együttesünk liberója, Kiss Máté szerint jó elegyet alkotnak a magyarok és a légiósok a MÁV-nál, éppen ezért nehéz, de jó mérkőzésre számít a hétvégén.

„Fiatal csapatról van szó, veszélyesnek tartom őket, és erre elég indokot adtak a Kaposvár elleni teljesítményükkel” – méltatta a fehér-kékeket Kiss. „Oda kell figyelnünk, nem vehetjük félvállról egyik ellenfelünket sem. Összpontosítanunk kell, hogy kiegyensúlyozott legyen majd a szombati teljesítményünk, nem fognak beleférni a hullámvasutak. Nem szabad buta hibákat vétenünk, és a nyitásunkra, nyitásfogadásunkra oda kell figyelnünk, hogy meglegyen a biztos alapjátékunk.”

A GreenPlan-VRCK a MAFC-BME és a Kistext elleni sikerekkel indította a szezont, a legutóbbi fordulóban a címvédő Pénzügyőr otthonában vérzett el. A tabella első négy helyezettjének (Pénzügyőr, Kaposvár, MÁV-Előre, GreenPlan-VRCK) egyaránt hat pontja van, és már csak egyetlen nyeretlen van a mezőnyben.

(főcímkép: Kovács Loretta, VRCK)