A jó nyitás az alapja mindennek

A szerdai, 3-0-s idegenbeli győzelmet követően Toronyai Miklós feladóval és Dudás Tamás liberóval beszélgettünk, hogy megfejtsük, minek is volt köszönhető ez a sima eredmény. A válasz: a jó nyitások és a védekezés.

vrck-dag-rajatszasA bajnokság rájátszásában a Vegyész RC Kazincbarcika azzal a tudattal lépett pályára a párharc negyedik mérkőzésén, hogy amennyiben veszít, úgy a Dági KSE a Magyar Kupa bronzérme mellé az NB I-es medáliát is begyűjti. Toronyaiék olyannyira meggyőzően játszottak, hogy ellenfelüknek a három szett alatt összesen 47 pontot engedélyeztek, a harmadikban csupán 11-et. Sikerének köszönhetően a VRCK készülhet a mindent eldöntő, ötödik összecsapásra, mely szombaton lesz 17:30-tól a Tornacsarnokban.

„Nem tudom, mi történt az ellenféllel, miért lett ilyen sima a meccs, de mi mentünk a labdákért, még olyanokért is, melyekre korábban talán csak legyintettünk” – mondta a rutinos feladó a vrck.hu-nak. „Mindenki odatette magát, akart, hajtott. A jó nyitásoknak köszönhettünk mindent. Remélem, hogy ez szombatra is ki fog tartani. Személy szerint én felugrásos nyitásokkal próbálkoztam, ami most sült. Ha esetleg az nem fog menni, majd földről fogom megnehezíteni az ellenfél dolgát. Nagyon várjuk már a szombatot, remélem, hogy sokan ki fognak látogatni a találkozóra, melyet már mi játékosok is hirdetünk ismerőseink között.”

Dudás Tamás szerint az ellenfél azért játszott ilyen rosszul, mert nagy volt rajta a nyomás, míg a Vegyész a jó nyitásoknak köszönhetően a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt.

„A korábbi meccseken gyengén nyitottunk, a dágiak feladója könnyebben szét tudta szedni a blokkunkat” – mondta a liberó. „Most bravúrosan szerváltunk, melyekből ők nem tudtak támadásokat építeni, szinte minden alkalommal összeállt nálunk a hármas blokk, aminek köszönhetően a védekezés is könnyebb volt. Mi jól fogadtunk, Miki könnyen osztogatta szét a labdákat, és csak kevés alkalommal volt az, hogy kettes blokk mellett kellett ütnünk, hiszen általában csak egy ember ugrott fel sáncolni. A dágiak nagyon pontatlanok voltak, szerintem elkönyvelték már előre a sikert, vagy csak egyszerűen nem bírták a nyomást. Remélem, hogy szombaton mi nem esünk ebbe a hibába, de nem hiszem, mivel a szerdai eredmény nagy lökést adott a számunkra.”

Mindenkit várunk szeretettel a szezon utolsó mérkőzésére, melyen a tét a bronzérem!

tm (fotó: boon.hu/ÉM)