A Kecskemét az esélyes, de győzelemre készül a Vegyész

A férfi röplabda NB I 16. fordulójának rangadóján a tabella-2. Kecskeméti RC a harmadik Vegyész RC Kazincbarcika otthonában lép pályára. A találkozó szombaton, 17:30-kor kezdődik.

Régóta veretlen a Vegyész a bajnokságban, ennek köszönhetően pedig ugyanúgy 41 pontja van, mint a nála egy mérkőzéssel kevesebbet játszott alföldieknek. A Kecskemét az éllovas Fino Kaposvárral fog majd pótolni, így megvan rá az esély, hogy a borsodiak – egy esetleges győzelem esetén – meg is őrizzék második helyüket. Ehhez azonban közel tökéletes mérkőzést kell játszania a VRCK-nak, hiszen ősszel a KRC odahaza 3-0-ra legyőzte Blázsovics Péteréket.

„Nem játszottam azon a találkozón, sérüléssel bajlódtam, ahogy Georg E. Antal és Szabó Dávid is” – mondta honlapunknak Blázsovics. „A hiányzók ellenére szoros meccsen szenvedtünk vereséget, így bízunk abban, hogy most nyerhetünk is. Dávid távozása komoly veszteség a számunkra, de úgy érzem, hogy még ezzel a kerettel is képesek lehetünk a sikerre, hiszen több jó játékosunk is van.”

A Kecskemét a hét közben bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, ellenfele pedig minden bizonnyal a Kaposvár lesz – a somogyiak az odavágón legyőzték a Dágot.

Bagó László másodedzőt is megkérdeztük, hogyan készül a csapat a hétvégi rangadóra.

„A tavalyi bajnokot fogadjuk, ebből kifolyólag nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de győzni akarunk” – mondta a klub korábbi játékosa, aki most Dudás András vezetőedző munkáját segíti. „Csak a héten kezdtük el a taktikai felkészülést a kecskemétiek ellen, hiszen eddig inkább az állóképességre és az erőnlétre fektettük a hangsúlyt. A srácok jól dolgoznak, nincs semmi gond, és most a sérültlista sem hosszú. Az ellenfél kerete is teljes, így egy igazán izgalmas összecsapásra van kilátás.”

Csányi Tamás és Szántai Balázs nincs százszázalékos állapotban, míg Csizmadia Jánosnak pénteken veszik ki az ujjából a lemezt.

A Vegyész hazai környezetben az idei szezonban még csak egyszer kapott ki, méghozzá a Kaposvártól 3-2-re a Magyar Kupában. A kazincbarcikaiak már 2-0-ra is vezettek, a vendégek azonban innen tudtak fordítani.

NB I-es férfi röplabdamérkőzés, 16. forduló, alapszakasz
VEGYÉSZ RCK – KECSKEMÉTI RC
2015.01.31 (szombat) 17:30 Kazincbarcika, Tornacsarnok
Belépő: 400 forint

TM

Start a Conversation