Blokkban és ütőerőben sokkal jobb volt a Kecskemét

A férfi röplabda NB I alapszakaszának 17. fordulójában a Kecskeméti RC 3-0-s győzelmet aratott szombaton a Vegyész RC Kazincbarcika otthonában.

Kedvező előjelekkel várta a VRCK a mérkőzést, hiszen a hétközi edzéseken jó teljesítményt hoztak a játékosok. Ebből azonban nem sok látszódott a hétvégi rangadón, hiszen a Kecskemét nagyon könnyedén, szinte félgőzzel játszva is nyerni tudott 3-0-ra, miközben a listavezető Fino Kaposvárnak a Magyar Kupa negyeddöntőjében alaposan meg kellett izzadnia a sikerért Kazincbarcikán.

Hogy kiderítsük az okokat, a Vegyész vezetőedzőjét, Dudás Andrást kérdeztük a Kecskemét elleni találkozóról.

„Ha röviden össze kellene foglalnom, hogy miben volt jobb az ellenfél, mondhatom azt, hogy mindenben, de külön ki kell emelni a blokkmunkáját és ütőerejét” – mondta a szakember. „Más mérkőzésre készültünk, hiszen úgy éreztem, alaposan fel vagyunk tüzelve a rangadóra. Nyerni szerettünk volna, ehelyett simán kikaptunk, ami nem csak nekünk, hanem a szurkolóknak is nagy csalódás. Sokat hibáztunk, de nem szabad csüggednünk, hiszen vár még ránk néhány fontos összecsapás.”

Rengeteg ki nem kényszerített hibát vétett a Vegyész – a Kecskemét mindössze 33 pontot szerzett saját játékosainak köszönhetően a 75-ből, a többit a borsodiak adták az ellenfélnek. A fogadásban bukott öt pont még nem is sok, de rengeteg nyitást rontottak a VRCK röplabdázói, valamint 17 blokkot kaptak összesen.

Blázsovics Péter szerezte a legtöbb hazai pontot, támadásból 19 alkalommal volt eredményes, de ez csak arra volt elég, hogy a Vegyész a második szettben megszorongassa a címvédőt.

A kazincbarcikaiak szombaton javíthatnak, ellenfelük majd a Kaposvár lesz. Demeter György legénysége a hétvégén három helyett két ponttal gazdagodott, mivel kisebb meglepetésre csak 3-2-re tudott nyerni Dágon (az utolsó szett 17-15 lett).

TM; (kép: boon.hu)

Start a Conversation