Antal: Egy álmom válhat valóra

A 2016-os riói olimpiát vette célba Georg Emmerich Antal, azaz „Gyuri”, aki a múlt héten közös megegyezéssel bontott szerződést a Vegyész RC Kazincbarcikával.

Február elején Antal kapott egy telefonhívást, melyen több napig gondolkodott, végül döntött, de erről Dudás Andrással, a Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzőjével is kellett egyeztetnie.

„Katarból kaptam egy megkeresést, hogy strandröplabdásként lehetőségem lenne kvalifikálni magam az olimpiára, mely hazámban, Brazíliában kerül majd megrendezésre jövő nyáron” – mondta a vrck.hu-nak a 30 éves brazil-magyar kettős állampolgár, aki nemsokára a katari útlevelet is megkapja. „Számomra a strandröplabda sokkal fontosabb, mint a teremröplabda, és jobban is tudok benne érvényesülni. A jövőben rangos nemzetközi tornákon indulhatok majd el a szintén brazil származású párommal, így esélyünk lesz arra, hogy kvótát szerezzünk az ötkarikás játékokra. Ha ott lehetnék a riói olimpián, egy álmomat tudnám valóra váltani.”

Dudás edző nem állt a Vegyész 18-as mezét viselő játékos útjába, és miután tudatta a szponzorokkal és az elnökkel is, hogyan döntött Antal, közös megegyezéssel szerződést bontottak a felek.

„Nehezen hoztam meg a döntésem, mert szerettem Kazincbarcikán játszani, Magyarországon élni” – folytatta Antal. „Sajnálom, hogy nem tudtam a szezon végéig maradni, vagy akár még tovább is, de ez egy olyan lehetőség a számomra, melyre nem mondhattam nemet.”

Antal már a második távozója volt a borsodi együttesnek a szezon során, korábban Szabó Dávid váltott, aki egy dél-koreai ajánlatot fogadott el.

A Vegyész RC Kazincbarcika köszöni Gyuri erőfeszítéseit, melyet a klubért tett az utóbbi hónapokban, és a legjobbakat kívánja számára a jövőben.

(főcímkép: opont.hu)

[custom-facebook-feed]

Start a Conversation