Nem mindig a tabellán elfoglalt helyezés a mérvadó

Szombaton a férfi röplabda NB I alapszakaszának 19. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika a MAFC-BME gárdáját fogadja. Bár a vendégeknek 13-mal kevesebb pontjuk van, a VRCK nem írja le hétvégi ellenfelét.

Dudás András rangadóra számít, bár a csapatok tabellán elfoglalt helyezése egy laikus számára nem ezt sugallná. A borsodiak vezetőedzője azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a budapestiek a hétvégén a Magyar Kupa bronzérméért játszottak, és csak nagy csatában, öt szettben kaptak ki a bajnokságban a Vegyészt kitartóan üldöző Dágtól.

„Jelenleg csak hatodik a tabellán a MAFC, 13-mal kevesebb pontja is van, mint nekünk, ettől függetlenül rangadóra készülünk, mivel az elmúlt években nem egyszer kikaptunk tőlük” – mondta a vrck.hu-nak Dudás edző. „A hétvégén kupadöntőt játszottak a fővárosiak, ahol három-kettőre kikaptak, de volt meccslabdájuk is. Az igaz, hogy idegenben még az ősszel legyőztük őket négy szettben, tehát elhoztuk a kis termükből a három pontot, azóta viszont történtek változások nálunk, például nem számíthatunk Szabó Dávidra.”

Az előző idényben simán kikapott a MAFC a vegyészvárosban, ez bizakodásra adhat okot a hazaiaknak, viszont a Dág ellen nem játszottak rosszul Tamasi Istvánék – a kunhegyesi ütő mellett például Farkas Tamás és Kunert Mátyás is 18-18 pontot szerzett.

„Több jó játékosa is van az ellenfélnek, ráadásul a cseresorban is vannak olyan embereik, akik ha beállnak, érdemben is hozzá tudnak tenni a csapat játékához” – folytatta a kazincbarcikaiak vezetőedzője, hozzátéve, hogy a Kecskemét és a Kaposvár elleni fiaskók után szeretnék kiengesztelni szurkolóikat. „Örültünk, hogy ilyen szép számban kilátogattak a nézők, de sajnos a jó játék elmaradt a részünkről. Éppen ezért az alapszakasz hátralévő meccseit meg akarjuk nyerni, hogy a rájátszást minél kedvezőbb pozícióból várhassuk.”

FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 19. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME
2015.02.21, 17:30, KSK Tornacsarnok
Belépő: 400 Ft. Facebook esemény: www.facebook.com/vegyeszrc

[custom-facebook-feed]

(főcímkép: opont.hu)