A komoly előírások miatt Nyíregyházán lesz a BL-meccsünk

Sem a Don Bosco Sportközpontban, sem pedig a miskolci Generali Arénában nem lehet Bajnokok Ligája-mérkőzést rendezni.

Az idei évben született arról döntés az Európai Röplabda Szövetségben (CEV), hogy megreformálják a legrangosabb európai kupasorozatukat, a Bajnokok Ligáját. Ennek értelmében minden nemzet bajnoka elindulhat a selejtezőben, de a 20 tagú főtáblán a korábbi 12 helyett már 18 pozíció elkel a sorsolás előtt, így – az idén három fordulóból álló – selejtezőben elinduló 16 csapat közül csak kettő juthat be a legjobbak közé.

Továbbá, szigorították a létesítményekre vonatkozó előírásokat is. Talán kevesen tudják, de Európában a röplabdának komoly marketingértéke van, az igazi sztárcsapatok nem kevés nézőt vonzanak Németországban vagy Franciaországban, nem beszélve Olaszországról, Lengyelországról és Oroszországról. Éppen ezért a selejtezők során az a csarnok, amely tiszta belmagassága nem éri el a 9 métert, és legalább 2000 ülőhellyel nem rendelkezik, nem alkalmas a mérkőzés lebonyolítására. A csoportkörben minimum 3000 férőhelyes arénában kell játszani a meccseket.

Ezek tudatában adta be klubunk nevezését a BL-be, és bár szerettünk volna a Don Boscóban vagy a miskolci Generali Arénában játszani, végül a nyíregyházi Continental Aréna lett a mérkőzés helyszíne, hiszen ez felel meg minden, a CEV által előírt követelésnek. Bízunk benne, szurkolóink elkísérnek bennünket az összecsapásra, hogy ne érezzük magunkat idegenként a számunkra új csarnokban.

A mérkőzést október 9-én játssza csapatunk a görög PAOK Szaloniki ellen, míg az idegenbeli visszavágóra október 17-én kerül sor.

Főcímkép forrása: civishir.hu