A lehető legkevesebb hibával abszolválná Oravec a szerdai bajnokit

A mögöttünk hagyott hétvégén elkezdődött a bajnokság, és a Vegyész RC Kazincbarcika számára szerdán már folytatódik is, méghozzá hazai pályán a Dunaferr SE ellen. Másnap aztán Szlovákiába utazik a csapat, hogy a Közép-európai Kupában (MEVZA Kupa) is megkezdje szereplését.

Vlado Milev (szemben) a VRCK egyik edzésén. Fotó: Tóth Milán

A Debrecen ellen igen meggyőző volt a VRCK teljesítménye, vendéglátójának mindössze 30 pontot engedélyezett. A szerdai, Dunaferr elleni összecsapás – amely 17.30-kor kezdődik a Don Bosco Sportközpontban, és amelyre a belépés ingyenes – azonban nehezebbnek ígérkezik, hiszen Tomanóczy Tibor mindig hajtós, tehetségekkel teli csapatot küld pályára. A dunaújvárosiak idén is újjáalakultak, ismét fiatalodtak, a tavalyi csapat tagjai új kihívások után néztek – a Gebhardt-fivérek, Áron és Norbert éppen Kazincbarcikára szerződtek.

Mindketten kezdőként debütáltak az 1. fordulóban, szerdán pedig már nevelőklubjuk ellen bizonyíthatnak. Hogy a Dunaferr ellen pontosan mire lehet számítani, azt ők jól tudják, de Daniel Oravec vezetőedzőnek is lehetnek elképzelései, hiszen Tomanóczyt jól ismeri, Kazincbarcikán a korábbi kiváló röplabdázó a szlovákiai szakember játékosa volt.

„Fiatal, új csapat érkezik hozzánk, amelyről sokat nem tudunk, az viszont fontos, hogy a bajnokságot győzelemmel kezdték” – mondta a vrck.hu-nak kedden Oravec. „Tibi jó edző, a játékosai ügyesek, egy pillanatig sem szabad, hogy kiengedjünk. Koncentráció, koncentráció, maximálisan figyelnünk kell, a lehető legkevesebbet rontani, főleg nyitásban és fogadásban. Mérkőzésről mérkőzésre haladunk előre, szeretnénk, ha a Dunaferr ellen még meggyőzőbbek lennénk, mint a Debrecen ellen.”

A hazai közönség tétmeccsen először láthatja játszani a VRCK mezében többek között Mészáros Dömötört és Vlado Milevet is, akikre a hét végén várhat nagy feladat – pénteken és szombaton ugyanis a szlovákiai Miavába utazik az együttes, ahol a hazaiak és a ljubljanai ACH Volley ellen játszik a MEVZA Kupában.

Kanyarodjunk vissza még a Dunaferr elleni meccshez, Tomanóczy ugyanis a dunaujvaros.com-nak adott interjújában elmondta, szeretnék megnehezíteni a Vegyész dolgát.

„Soha, egyetlen mérkőzésen sem léptünk felemelt kézzel pályára akkor sem, ha nem mi voltunk a mérkőzések esélyesei” – idézi a Dunaújváros Online a szakembert. „Sőt, kifejezetten szeretjük azokat a kihívásokat, ahol a nálunk előrébb járó csapatok ellen játszhatunk, hiszen nekünk még bőven van tanulni és fejlődni valónk. Így lesz ez ma is, a nálunk jóval nagyobb játékerőt képviselő Kazincbarcika otthonában, ahol már az nagy erőt adna csapatomnak, ha szép pontokat szereznénk, vagy szettet tudnánk nyerni. Ehhez minden játékosomnak végig koncentráltan, tudásának maximumát nyújtva kell játszania, hiszen az a célunk, hogy minden meccsen lépjünk előre valamiben. A hiányzók ellenére azt várom el magunktól, hogy megnehezítsük a hazaiak dolgát.”