Nem okozott gondot a DEAC, könnyed siker a nyitányon

Magabiztos győzelemmel kezdte a 2017/18-as idényt a férfi röplabda NB I-ben a Vegyész RC Kazincbarcika. A kék-sárga mezesek 3-0-s győzelmet arattak a szerényebb kerettel rendelkező DEAC otthonában vasárnap délután.

Fotó: DEAC

Csapatkapitány-választás volt a Vegyésznél a napokban, azonban a játékosok szavazatai alapján Szabó Dávid és Toronyai Miklós is egyenlő számú voksot kapott – a DEAC ellen ideiglenesen Szabóra esett Daniel Oravec vezetőedző döntése, így az Olaszországot is megjárt átló volt a „főnök” a pályán.

A VRCK-ban kezdőként debütált a liberó Gebhardt Áron, valamint a két ütő, Gebhardt Norbert és Vlado Milev is. Az hamar biztossá vált, hogy a DEAC nincs egy súlycsoportban a vendég gárdával, ami az eredményben is megmutatkozott: az Oravec-csapat 55 perc alatt hozta a kötelezőt, és mindhárom szettben 10-10 pontot engedélyezett ellenfelének.

Az első játékrészben a hajdúságiak csupán egy pontot tudtak saját jogon szerezni, a többit a borsodiak „hozták össze” nekik. A többi szettben már Fodor Antal fiai is jobbak voltak, de megakadályozni nem tudták Juhász Péteréket. Csereként Blázsovics Péter és Zachary Palánkai-Omoshebi is pályára lépett a nyáron érkezettek közül.

JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I., 1. FORDULÓ
DEAC SNK – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-10, -10, -10)
Debrecen, 100 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.
DEAC: Bakács, Pallós, Remete, Kiss I., Szikszai, Barna. Csere: Mészáros Z., Kiss D. (liberók), Kubik, Kerekes, Veréb. Vezetőedző: Fodor Antal.
VRCK: Milev, Banai, Toronyai, Gebhardt N., Juhász, Szabó. Csere: Gebhardt Á. (liberó)., Blázsovics, Árva, Kozsla, Palánkai-Omoshebi. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Fodor Antal: Az átalakulóban lévő csapatomtól sokkal többet nem várhattam, az erőviszonyoknak megfelelő eredmény született.

Daniel Oravec: Szezonkezdésnek jó volt, elégedettek lehetünk a győzelemmel, de vannak hibáink, amiken dolgozni kell tovább.