Debrecenben kezdi az idényt a VRCK

Megkezdi a 2017/18-as bajnoki szezont a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata. Az NB I. 1. fordulójában Debrecenben vendégeskednek a sárga-kékek, ellenfelük az elmúlt években rendre a tabella hátsó felében záró DEAC lesz.

A VRCK felnőtt keretének tagjai Daniel Oravec edző utasításait figyelik. Fotó: Tóth Milán

Daniel Oravec vezetőedző várhatóan mindenkinek lehetőséget ad, akit nevezni fog az egyetemisták elleni összecsapásra. Papíron a VRCK a meccs toronymagas esélyese, de Oravec nem szeretné, ha bárki is fél vállról venné az ellenfelet.

„A debreceniek mindig hajtanak, lelkesek, nem nagyon zavarja őket, ha hátrányban vannak” – fogalmazott a szakember a vrck.hu érdeklődésére. „Nem írunk le senkit, profin készültünk a héten, megadjuk a tiszteletet mindenkinek. A saját játékunkat akarjuk játszani, ezt kell elérnünk vasárnap, ehhez azonban maximális koncentrációra van szükség mindenkitől.”

A hajdúságiakat két kazincbarcikai nevelés, a rutinos Mészáros Zoltán és a fiatal Pallós Gergő is erősíti – előbbi liberóként és ütőként vethető be, míg utóbbi feladó.

A héten a Vegyésznél csapatkapitány választás is volt, mint minden évben, ezúttal viszont a szavazás döntetlent hozott Toronyai Miklós és Szabó Dávid között. Hogy végül ki mellett teszi le a voksát Oravec, még nem dőlt el, így Debrecenben Szabó látja el a csk-ra váró feladatokat.