VRCK junior: kezdésnek győzelem öt szettben

Nagy skalpot szerzett a Vegyész RC Kazincbarcika junior csapata szombaton, hiszen a másodosztály (NB II.) keleti csoportjának nyitó fordulójában 3-2-re legyőzte hazai pályán a Pénzügyőr SE-Debrecent.

Az idei évben kicsit átszerveződött a honi röplabdabajnokság: az élvonalbeli (NB I.) klubok junior csapatai már nem a felnőttek után játszanak egymás ellen, hanem csatlakoztak az NB II-es felnőtt mezőnyhöz, ahol egyebek között a Miskolci EAFC, a Nyíregyháza és a Gyöngyös is indított felnőtt csapatot.

A VRCK juniorjai a nyáron megerősödött, az előző idényben még a regionális bajnokságban szereplő Pénzügyőr SE-Debrecen ellen kezdtek. Bokor Elek edző nem tudott jelen lenni az összecsapáson, így a megbízott edző Dudás András, a klub technikai vezetője volt.

A fiatalok egy fordulatos mérkőzésen, öt szoros játszmában diadalmaskodtak – előbb vezettek, majd hátrányba kerültek, a mindent eldöntő szettben pedig 16-14-re nyertek. Buda Balázs csapatkapitány a mérkőzés után a vrck.hu érdeklődésére elmondta: nagyon nehéz, hosszú labdameneteket hozó összecsapást sikerült megnyerniük. Hozzátette, ellenfelük stabilan játszott, és a siker kulcsa az volt, hogy sikerült csökkenteniük a saját hibáik számát.

FÉRFI RÖPLABDA NB II., 1. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE-Debrecen 3-2 (21, -21, -22, 22, 14)
Kazincbarcika, 50 néző. V.: Villás, Csizmarik.
VRCK: Viszokai, Bibók, Péter, Balogh, Palánkai-Omoshebi, Budai. Csere: Tóth (liberó), Toma. Megbízott edző: Dudás András.