A nagyvilágból: több bajnokság is befejeződött, távozik a Bełchatów klasszisa

A sportversenyek leálltak a világjárvány megfékezése érdekében, így a röplabda-bajnokságok is, a háttérben azonban folynak az egyeztetések, tervezések. Heti rendszerességgel igyekszünk összeszedni a vrck.hu-n a legfontosabb nemzetközi történéseket, reakciókat a férfi vonalról.

FELFÜGGESZTETT ÉS BEFEJEZETT BAJNOKSÁGOK

A magyar bajnokságot felfüggesztették, akárcsak a franciát, az olaszt és az oroszt, míg egyebek között a holland, a belga, a német és a lengyel például véget értek. Azt most még nem tudni, mi lesz a felfüggesztett/szüneteltetett bajnokságokkal, de a befejezettnek ítélt ligák többségénél nem is hirdettek bajnokot. A lengyel PlusLigában például a 2020. március 12-i állást veszik figyelembe, mely csapatok indulhatnak a nemzetközi kupákban, valamint a kiesőt és a feljutót is ennek megfelelően hirdették ki.

Napjaink egyik legjobb röplabdázója, a francia válogatott Earvin Ngapeth is megfertőződött az újfajta koronavírussal. Az orosz Zenit Kazany légiósát csütörtökön engedték ki a kórházból.

A világ legjobb röplabdázói otthon végeznek gyakorlatokat, hogy fitten tartsák magukat. Videókat is posztoltak közösségi oldalaikon, így például a már lengyel Wilfredo León, a kubai-olasz Osmany Juantorena, a szerb Alekszandar Atanaszijevics és az amerikai Dustin Watten is.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

3 sets. You game? I believe a lot of beauty can come from this current situation we are in – possibly a big shift in the conscious collective. In difficult, pressing and times of scarcity – are hard wiring has programmed us to what we must to survive as humans – to put ourselves at the forefront of every decision. But what if we decided to go against our programming? What if, we came together? What if, we put others first? What if, we replaced service to self, with service to others? Easier said than done but I’ve enjoyed connecting with so many athletes over the past two days and sharing the knowledge I’ve worked over the past 15 years to acquire. I’ve been leading and streaming workouts for a couple of my teammates, tomorrow I’ll open them up on Zoom for the first 100 people, who refuse to let this situation define them and their progress as an athlete. Train with me, grow with me and let’s raise money to give back to the community, with the goal of thriving as a collective. I’ll put the link I’m my stories I love you. #usavolleyball #volleyball #veganathlete #vegan #libero #TeamAdidas #workout #adidasvball

Dusty (@dustinwatten) által megosztott bejegyzés,

WLAZLY 17 SZEZONT KÖVETŐEN TÁVOZIK

A napokban a PGE Skra Bełchatów legendája, Mariusz Wlazly bejelentette, 17 szezont követően távozik a csapattól. Mint nyilatkozta, a Skra vezetőségének más elképzelései vannak a csapatot illetően, amivel ő teljesen egyetért. Azt már nem tudja elképzelni a 36 éves bełchatówi klublegenda, hogy játékosként még pályára lépjen szeretett csapatában, de pályafutása befejezését követően mindenképpen szeretne visszatérni más szerepkörben. Wlazly 17 szezon alatt csaknem 7000 pontot szerzett a sárga-feketék mezében, mind a kilenc bajnoki címnek részese lehetett, van második és harmadik helye is a Bajnokok Ligájából és a klub-világbajnokságról, a válogatottal pedig 2014-ben világbajnokságot nyert, egyben a vb legértékesebb röplabdázójának is őt választották.

EGYÉB HÍREK A NAGYVILÁGBÓL

  • Az orosz Zenit Kazany bejelentette, már nem Alekszej Verbov a csapat vezetőedzője. A tatárföldi klub ugyan megnyerte az Orosz Kupát, a BL-ben nem jutott tovább csoportjából, amire korábban a klub történetében még nem volt példa.
  • Javier Jiménez, az észt bajnokságban légióskodó rutinos kubai röplabdázó is felépült a COVID-19-ből.
  • Bajnoki címre tör a brazil Minas együttese: a Melhor do Volei beszámolója szerint a Belo Horizonte-i klub két olimpiai aranyérmest is szerződtetett a következő idényre Wallace Souza (szélső ütő) és William Arjona (feladó) személyében.
  • Az amerikai Taylor Sander a mögöttünk hagyott szezont egy komoly vállsérülés miatt kihagyta, de az iVolley Magazine értesülése szerint a múlt héten mindenben megegyezett a lengyel PGE Skra Bełchatów csapatával. A 28 éves szélső ütő a Perugiával és a Modenával is tárgyalásban állt, végül a Skra lett a befutó. Az edzéseket Sander már elkezdhette.
  • Igor Kolakovics közös megegyezéssel távozott az iráni válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A montenegrói szakember 2017 februárjában vette át a csapat irányítását, szerződése idén szeptemberig tartott volna.

(főcímkép: Mariusz Wlazly; forrás: skra.pl)