A nagyvilágból: veszélyben egy német csapat; olimpiai bajnokot igazolt a Trentino

A sportversenyek leálltak a világjárvány megfékezése érdekében, így a röplabda-bajnokságok is, a háttérben azonban folynak az egyeztetések, tervezések. Heti rendszerességgel igyekszünk összeszedni a vrck.hu-n a legfontosabb nemzetközi történéseket, reakciókat a férfi vonalról.

A jelenlegi állás szerint a német TV Rottenburg nem adja le nevezését a Bundesliga 2020/2021-es szezonjára. A csapat eddigi támogatói ugyanis nem látják biztosan a jövőképet, így a német élvonalban 20 éve szereplő együttes sem az első, sem pedig a másodosztály küzdelmeire nem fogja leadni nevezését. A worldofvolley.com információi szerint a szövetségnél meglepődtek a rottenburgiak döntésén, és a portál úgy tudja, más csapatokat is érinthet a világjárvány okozta gazdasági válság. A TV Rottenburg játékosa Grózer György öccse, a 21 éves Tim.

A brazil EMS Taubaté Funvic csapata megerősítette, hogy Ricardo Lucarelli a következő szezontól az olasz Itas Trentino csapatában fog játszani. A 28 éves szélső ütőről a brazil klub elnöke elmondta, semmiképpen sem akart hazájában maradni, Európába kívánt igazolni. Lucarelli 2016-ban tagja volt a riói olimpián aranyérmet szerző válogatottnak. A Taubaté csapatát 2015 óta erősítette, Brazil Kupát és bajnokságot (Superliga) is nyert, utóbbi sorozatban 2019-ben a legértékesebb játékosnak is megválasztották.

A Taubaté gárdájához kapcsolódó hír, hogy a csapat új vezetőedzője Javier Weber lesz. Az argentin szakember 14 sikeres szezont követően távozik hazája egyik legnagyobb klubjától, a Bolívar Voleytól. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a hat bajnoki cím, az öt kupaelsőség, a dél-amerikai klubbajnoki cím és a Libertadores Kupa-aranyérem. A Bolívar a 2006/2007-es szezonban veretlenül lett bajnok, zsinórban 57 mérkőzést nyert. A Taubaté leköszönő vezetőedzője, Renan Dal Zotto a klub igazgatója lesz, mellette pedig a brazil válogatott szövetségi kapitányi posztját is ellátja.

A katari Al Rayyan SC csapatához szerződött a 2020/2021-es szezonra a rutinos francia átló, Antonin Rouzier. A legutóbbi két idényben a korábbi válogatott játékos a japán Toray Arrows gárdáját erősítette, azt megelőzően játszott egyebek között a francia Stade Poitevin Poitiers, a lengyel Kędzierzyn-Koźle és az olasz Cuneo együttesében is, de Törökországban is éveket húzott le. Francia bajnoknak és Lengyel Kupa-győztesnek is vallhatja magát, válogatott szinten pedig Európa-bajnokságot (2015) és Világligát (2015) is nyert.

(főcímkép: Renato Antunes/Maxx Sports Brasil/flickr.com)