A Zagreb hozta a papírformát

Szombat este a VRC Kazincbarcika a Mladost Zagreb együttesével találkozott a Közép-európai Ligában. A találkozót a horvátok nyerték hazai környezetben.

Egyik csapat sem tudott komolyabb előnyt kiharcolni: az első technikainál a VRCK, a másodiknál a Mladost állt jobban. Aztán a hazaiaknak sikerült meglépniük néhány ponttal, de ezt Toronyai Miklósék ledolgozták. A hajrában megint a Zagreb volt magabiztosabb, és Marko Sedlacek vezetésével meg is nyerték az első szettet (25-21, 1-0). A térfélcserét követően sem változott a játék képe, csak a játsma derekától: a Zagreb jól mezőnyözött, fogadásban is eredményes volt, így biztosan őrizte, sőt növelni is tudta előnyét (25-15, 2-0). A kétszettes hátrány ellenére sem adta fel a VRCK, szorosan ott volt ellenfele nyomában. A második technikai (16-14) után azonban „beragadtak” Árva Milánék, a Zagreb pedig hozta a papírformát, megnyerte a találkozót (25-16, 3-0).

A zágrábi tornát a Kazincbarcika egy győzelemmel és egy vereséggel zárta.


FÉRFI RÖPLABDA KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, ZÁGRÁBI TORNA, 3. MÉRKŐZÉS
Mladost Zagreb – VRC Kazincbarcika 3-0 (21, 15, 16)
Zágráb, 200 néző. V.: Valentar, Skudnik.
Zagreb: Mitrasinovic 5, Prlic 7, Sedlacek 17, Dukic 6, Krnic 2, Marelic 13. Csere: Sarcevic (liberó) 1. Vezetőedző: Ljubomir Travica.
VRCK: Páez, Milev 2, Banai 3, Árva 14, Mészáros 7, Juhász 9. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Toronyai 1, Gebhardt N. 1, Kozsla 1, Blázsovics 2, Dudás (liberó). Vezetőedző: Daniel Oravec.

Ljubomir Travica: Fegyelmezettek voltunk, megérdemelten nyertünk egy újabb rangadót.

Daniel Oravec: A röplabda nyitással kezdődik, fogadással folytatódik. Ezekben fölénk nőtt most a jó erőkből álló Zagreb.