Akadémia: a hosszú távú fenntartás a cél

Épül a Vegyész Röplabda Akadémiájának is otthont adó Regionális Röplabda Központ – a VRCK elnökével az Észak-Magyarország készített interjút.

„Az edzéshelyszínnel és időpontokkal kapcsolatos gondjaink akkor sűrűsödtek, amikor a röplabdasport belépett a taós rendszerbe, és megkezdhettük az utánpótlásunk tömegesítését” – mondta az Észak-Magyarországnak Kárpáti László, aki egyben a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja is. „Éppen ezért, amikor lehetőség nyílt, elsők között pályáztunk az építésre. Jelenleg hazánkban ez az egyetlen olyan röplabdaközpont, amely kimondottan taoforrásból épül. Természetesen nagyon örülünk neki, várjuk, hogy elkészüljön és birtokba vehessük.”

Kárpáti László szerint olykor a VRCK is használhatja majd a röplabdaközpontot, hiszen azt is szem előtt tartották, hogy a nemzetközi mezőnyhöz igyekvő sárga-kékek számára hetente egyszer, dél­előttönként labdás edzéseket tudjanak tartani. Erre eddig egyáltalán nem volt lehetőségük, pedig a fejlődéshez ez mindenképpen szükséges.

„A felnőttcsapat bajnoki, kupa- és nemzetközi találkozóit továbbra is a Don Bosco Sportközpontban rendezzük, hiszen ennek a csarnoknak jóval kisebb lesz a nézőtere” – tette hozzá az építkezés helyszínén Kárpáti László. „Egyébként sem kimondottan az első csapatnak készül a létesítmény, az utánpótlásbázisunk központjaként tekintünk majd erre a helyszínre. Úgy gondolkodtunk, hogy a hosszú távú fenntartás is biztosítva legyen, ezért dolgozunk együtt az iskolával. Lényeges szempont a terem egész napos kihasználtsága, amelyet így biztosan meg tudunk valósítani.

A teljes interjú a boon.hu portálján olvasható el.

(forrás: boon.hu/ÉM)