Anyukám Mondta: az ország egyik legjobb éttermében jártunk

Kedd este a férfi röplabda NB I-ben szereplő felnőtt csapatunk Encsre utazott, ahol az Anyukám Mondta Étterem tulajdonosai látták vendégül a játékosokat és a teljes szakmai stábot. Egyúttal Toma Sándor vezetőedző kiértékelte az elmúlt fél évet is.

Este hat óra előtt érkezett meg a kazincbarcikai csapat az étterembe, ahol a tulajdonosok, a Dudás-testvérek, Szabolcs és Szilárd, nagy szeretettel köszöntöttek mindenkit, majd persze rokonaikkal gyorsan váltottak is néhány szót. Ezt követően Dudás András ügyvezető és Dudás Tamás, csapatunk liberója is elfoglalta helyét az asztalnál. Az előétel előtt azonban a fivérek Bokor Elek csapatkapitánytól kaptak egy-egy mezt, amit az egész este folyamán le sem vettek magukról.

Az előétel elfogyasztása után érdekességeket hallgathattunk meg Magyarország egyik legkedveltebb és legelismertebb étterméről. Az Anyukám Mondta ugyanis már rengeteg díjban és kitüntetésben részesült, köszönhetően a testvérek minőségmániájának is. Dudásék olyan kávét főznek, melyet Kelet-Európában csak Prágában és Szentpéterváron szereznek be, a sonkát pedig Olaszországból, az AC Milan labdarúgócsapatának beszállítójától szerzik. És ez csak két dolog a sok közül, ami igazán hangulatossá és egyedivé teszi az olasz ízekben gazdag éttermet.

Együtt a tulajdonosokkal.
Együtt a tulajdonosokkal.

EGY KIS STATISZTIKA

Toma Sándor vezetőedző gyorsan összekötötte a laptopját a projektorral, így már kezdődhetett is a statisztikai adatok kielemzése. A szakember ha röviden is, de fontosnak érezte összeszedni az elmúlt hat hónap történéseit. Ennek a játékosok is örültek, hiszen így letisztultabb képet kaphattak eddigi teljesítményükről.

Mindenki érdeklődéssel figyelte Toma Sándor "előadását".
Mindenki érdeklődéssel figyelte Toma Sándor „előadását”.

A Vegyész felnőtt csapata július utolsó hetében kezdte meg a felkészülést, és január elejéig 196 edzést tudott le, plusz a felkészülési és a tétmérkőzéseket. Mindössze két komolyabb sérülés hátráltatta a gárdát ebben az időszakban: Banai Máté hát, Csányi Tamás térdproblémával küszködött. Toma Sándor kiemelte a Kecskemét, a Kaposvár és a Dág elleni vereségeket, melyek közül a kaposvárit tartja a legkevésbé fájónak, de azzal az eredménnyel sem volt elégedett. Mindezek ellenére a Vegyész ott van a tabella harmadik helyén, szorosan a második Kecskemét mögött. A szakember a január 21-ei találkozón szeretné megelőzni az alföldi együttest a tabellán, ehhez viszont néhány statisztikai mutatóban muszáj lesz javulniuk Toronyai Miklóséknak.

A játék minden elemében fejlődnie kell a VRCK-nak ahhoz, hogy még előrébb lépjen a pontvadászatban, de főleg a nyitásfogadásra és a támadások hatékonyságára kell nagyobb hangsúlyt helyezni.

Szabó Dávid 234 labdát kapott (a 14 legfontosabb meccs alapján), míg Árva Milán 156-ot, Kovács Zoltán pedig 138-at. A csapat összesen 868 alkalommal támadott, és a hatékonyság 50%-os volt. A legjobb százalékkal Juhász Péter büszkélkedhet (58), míg Szabó 57, Banai és Bokor pedig 50-50-nel zárt.

A szervák közel 20%-át elrontották a borsodiak, így ebben a mutatóban mindenképpen javulni kell, még a centereknek is, akik messze a legtöbbet nyitást végezhették el. A csapat nyitásfogadása 42%-os volt (60% számít jónak, a 80% már nemzetközi szintű). „Ha a bajnokságban a dobogón akarunk zárni, akkor a fogadásunkon muszáj többet dolgozni” – fogalmazott Toma Sándor.

A blokkmunkával és a mezőnnyel elégedettebb volt már a szakember. Előbbi mutatóban Banai és Juhász, utóbbiban pedig Dudás Tamás jeleskedett. Végül a statisztika alapján (szerzett-vesztett pontok aránya) Szabó teljesített a legjobban, megelőzve Juhászt és Banait.

A FŐFOGÁS

Az egyik főfogás: kacsazsúr.
Az egyik főfogás: kacsazsúr.

Az elemzés után ismét a tányéraik elé ültek a vendégek, hogy elfogyasszák választott főfogásukat és a desszertet. Olykor fel-felnéztek a röplabdások egymásra, hogy dicsekedhessenek a másiknak, milyen jó főételt választottak, de döntését senki nem bánta: mindenki jól lakott, és még a szörp és a habzó bor is elnyerte a srácok tetszését. Ezt követően néhányan kávéztak, míg mások kényelembe helyezték magukat a kanapékon.

Lassan azonban el kellett indulni hazaféle, mert másnap a csapat Kassán játszott felkészülési mérkőzést (A találkozót 4-1-re nyerték a szlovákok). A meghívást ezúton is köszöni klubunk az Anyukám Mondta Étterem tulajdonosainak és személyzetének, mindenki felejthetetlen ízvilágban és élményben részesült.

A világ egyik legjobb kávéját Encsen is felszolgálják.
A világ egyik legjobb kávéját Encsen is felszolgálják.

Az étterem Facebook-oldala: https://www.facebook.com/Anyukam.Mondta.Etterem

tm