Belevágtak a munkába a fiatalok is

Augusztus 1-én, akárcsak a felnőttek, az utánpótlásban pallérozódók is megkezdték a felkészülést az előttük álló idényre. Változások bőven lesznek, hiszen átalakították a korosztályokat, a legidősebbek között például három csapatot is indít a Vegyész RC Kazincbarcika. Írásunk javarészt róluk szól.

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége már korábban elfogadta, hogy az U21-es és az U19-es korosztályt egybeolvasztja, és egy U20-as korcsoportot hoz létre. Utánpótláskorú játékosnak számít az, aki 2003. január 1-én vagy utána született, jelenleg ez a felső korhatár az U20-ban, de két túlkoros is nevezhető (amennyiben 2002. január 1. után született). Kilenccsapatos lesz az I. osztály, kilencsapatos a II. osztály, és néhány hetente lépnek pályára a csapatok, fixen két mérkőzést játszva fordulóként.

A Vegyész három csapatot is nevezett a fiú U20-as bajnokságba: egyet-egyet az élvonalba, a másod- illetve a harmadosztályba. A többi korosztályról illetve csapatról egy későbbi írásunkban foglalkozunk.

Mivel egybeolvadt az U21 és az U19, az U20-ban igencsak megnőtt a létszám. Ennek eredményeképpen csak a kazincbarcikai játékosok több mint 20-an vannak, és még nem is beszéltünk az ózdiakról, valamint a tiszaújvárosiakról.

Az U20-as csapatnál a napi teendőket Batári Csaba edző látja el, munkáját Vass Renátó és Molnár Sándor segíti. Az U20-asok számára minden nap lesz edzés, olykor kettő is, és bár még koránt sem teljes a létszám, aki tudott, megjelent az első foglalkozáson. Mindeközben Bokor Elek U17-es játékosai is edzésbe álltak, akik az első héten közösen készülnek az U20-szal, míg az U15-ös fiúk a jövő héten kezdik a felkészülést, Batári és Kovács Dorina irányításával.