Kiss Máté: Nincs gond a beilleszkedéssel

Idén nyáron a GreenPlan-VRCK kétéves szerződést kötött Kiss Mátéval. A kaposvári nevelésű liberó nem titkolt célja, hogy érmekért harcoljon új együttesével, és teljesítményével visszaverekedje magát a magyar válogatottba. Interjú.

vrck.hu: Mikor kezdtél el röplabdázni?
Kiss Máté: Még 2007-ben, általános iskolában. Három évbe tellett, mire rendesen beletanultam. Utána akadémiai szinten röplabdáztam, és jutottam el végül a felnőtt csapatig.

Első felnőtt szezonodra emlékszel?
Persze. Már 2015-ben felhívtak edzeni, majd 2016-ban lettem teljesértékű tagja a felnőtt keretnek. Előbb szélső ütő voltam, majd a második idényem vége felé liberóként kezdtek el foglalkoztatni. Juniorban még ütöttem ugyan, de amint kiöregedtem, a felnőttnél elsősorban liberóként játszottam, igaz, kényszerűségből tavaly is ütőként voltam nevezve a mérkőzésekre.

Kaposváriként milyen érzés Kazincbarcikára igazolni?
Egyszer-egyszer már jártam itt, és tényleg jó itt lenni. A belvárosban lakom, nagyon tetszik. Nem tagadom, teljesen másképpen képzeltem el, merthogy iparvárosról van szó. Azonban kellemesen csalódtam, szép a város, zöld, és nagyon pozitív eddig az egész környezet.

Új csapattársaid részéről milyen fogadtatásban részesültél?
Gyorsan befogadtak, sokukat azért már korábbról ismertem. Főleg a fiatalabbak voltak azok, akik körbe vezettek a városban, megmutatták a legfontosabb pontokat, hogy mindent megtaláljak. Az edzéseken az idősebbek is segítőkészek, szóval azt hiszem, nincs gond a beilleszkedéssel.

A több játéklehetőség reményében igazoltál a GreenPlan-VRCK-hoz, ez nem titok.
Igen, így van, mert szeretném megmutatni, mire vagyok képes. A válogatottban tavaly bemutatkozhattam, oda is szeretnék visszakerülni, és ezt a célomat a Vegyésszel elérhetem, persze meg is kell majd dolgoznom érte.

Van különbség az itteni felkészülési program és a korábbi, kaposváriak között?
Úgy látom, hogy itt hosszabb idő van az alapozásra, sok mérkőzéssel. Ez szerintem jó, mert több lehetőség van a hibák kijavítására, a keret összecsiszolására. Sok felkészülési meccs vár ránk, nemzetköziek is, amiket már nagyon várok.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)