Juhász: Az eredményekért dolgozni kell

Hétfőn elkezdődött a GreenPlan-VRCK felkészülése a 2022/23-as idényre. A kazincbarcikai csapatban idén is szép számmal szerepelnek saját nevelésű röplabdázók, így a rutinos Juhász Péter is, akivel a szerdai edzést követően beszélgettünk röviden.

„Jól esett a kis nyári szünet, sikerült kikapcsolódni, elterelni a gondolatokat a röplabdáról” – fogalmazott a 34 éves center a vrck.hu-nak. „Hosszú volt a szezon, végül nem is úgy végződött, ahogy azt szerettük volna. Azonban mindenki tiszta fejjel tért vissza, készen állunk a munkára. Kemény felkészülés áll előttünk, de nem ért meglepetésként a program, hiszen az eredményekért dolgozni kell. Tavaly és idén is megvolt az egyensúly a kemény munka és a regenerálódás között, ez idén is így lesz, ráadásul most az én posztomon, a centereknél, több a rotálási lehetőség is, hiszen érkezett Ján, de ott vannak a fiatalok is.”

Négy új játékos csatlakozott idén a GreenPlan-VRCK-hoz: az átló Csoma Krisztián, a liberó Kiss Máté, a center Ján Tarabus és a feladó Maksymilian Warzywoda. Felkerült az utánpótlásból két center, Cziczlavicz Dávid és Garan Bálint, valamint a felnőttekkel edz néhány héten át Fecske Szabolcs és Elleh Jonathan is.

„Bízunk abban, hogy az új érkezők és a fiatalok friss lendületet tudnak hozni a csapatba. Szépen lassan be fognak illeszkedni, ezzel sosem volt probléma, és most sem lesz, mert azt érzem, hogy ők is nyitottak” – vélekedett az újonnan érkezőkkel kapcsolatban Juhász.

Összesen 15 felkészülési meccset fog játszani a GreenPlan-VRCK idén nyáron: a sort az U18-as válogatott ellen már augusztus 14-én megkezdi a gárda, majd Lengyelországban zárja egy nívós tornán.

„Sok mérkőzésünk lesz nyolc hét alatt, ami jó, mert ezek mindegyike a felkészülésünket szolgálja. A nemzetközi tornákra ez hatványozottan igaz, ott azért igen komoly ellenfelekkel fogunk találkozni. Én örülök a sok meccsnek, hiszen azok által tudjuk igazán felmérni, hol is tartunk” – mondta Juhász.

Juhász a 2021/22-es Extraliga-idényben a sorozat legjobb magyar centere volt a statisztikai adatbázis alapján, csak a légiósok tudtak nála jobb számokat produkálni, így az ötödik lett a rangsorban.