GreenPlan-VRCK – elindult a felkészülés

Hétfő délelőtt megkezdte a felkészülést az előtte álló idényre a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika. A csapatra nyolchetes felkészülés vár, zömében napi két foglalkozással, és nem kevesebb, mint 15 felkészülési mérkőzéssel.

A napot egy eligazítással kezdte a társaság, csak a magyar válogatottal készülő Blázsovics Péter, valamint a még Venezuelában tartózkodó Páez Carlos hiányzott. Kárpáti László ügyvezető köszöntötte először a játékosokat és a szakmai stábot, majd Toronyai Miklós vezetőedző ismertette az alapvető házi szabályokat. Ezt követően Dudás Tamás erőnléti- és másodedző irányításával az együttes megkezdte a munkát a konditeremben, délután pedig az első labdás edzésre is sor kerül a Don Bosco Sportközpontban.

Az első edzésen megjelentek: Maksymilian Warzywoda (lengyel, legutóbbi Cluj), Ján Tarabus (szlovák, VKP Bratislava), Rodrigo Moraes, Juhász Péter, Garan Bálint (utánpótlásból felkerült), Cziczlavicz Dávid (utánpótlásból felkerült), Kiss Máté (Fino Kaposvár), Budai Balázs, Árva Milán, Péter Benedek, Péter Márton, Miklósi-Sikes Zétény, Fecske Szabolcs (utánpótlás-játékos), Elleh Jonathan (utánpótlás-játékos), Szabó Dávid, Csoma Krisztián (MAFC-BME). Igazoltan hiányzott: Páez Carlos, Blázsovics Péter.

„Nyolchetes felkészülést terveztünk, amelynek az elején az atlétika dominál, a fiatalokra pedig rengeteg labdás gyakorlat vár” – ismertette a programot Toronyai. „Ekkor ismerkednek meg az újak és az utánpótlásból felkerültek a mi játékrendszerünkkel, és az első két hetet követően már felkészülési meccsek is lesznek.”

Szlovákiában és Lengyelországban is pályára lép a GreenPlan-VRCK

Toronyai – aki másodedző a magyar válogatottnál – és Blázsovics csak az Európa-bajnoki selejtezőket követően, augusztus negyedik hetében csatlakozik, míg Páez a harmadikban. Páez mellett Moraes még az, aki könnyített edzéseket végez, de mindkettő játékos rehabilitációja kiválóan halad.

„Jó lenne döntőzni mindkét sorozatban, ez elhangzott az eligazításon, de talán reálisabb célkitűzés az, hogy az éremért harcoljunk” – ecsetelte az elvárásokat a GreenPlan-VRCK vezetőedzője. „Nyilvánvaló, hogy a lehető legjobb helyezésekre, a győzelmekre törekszünk, de kiegyensúlyozott lesz az idei kiírás is, nehéz megmondani, kik fognak odaérni az első négybe. A mi keretünk arra predesztinál minket, hogy a négybe legyünk, megpróbáljunk döntőket játszani, ezért dolgozunk már az első naptól.”

A szakmai stábban maradt Batári Csaba is, mint statisztikus, illetve Tóth Marcell, mint masszőr. Tar Lívia fizioterapeuta és Nagy Ágnes sportpszichológus mellett dr. Rácz Zsigmond csapatorvos is az együttes közelében marad.