Nyolc vegyészes is felvételt nyert: indul a röplabda szakedző képzés az EKKE-n!

Hosszú várakozások után idén ősszel végre az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen is lehet röplabda szakedzőnek tanulni. A kazincbarcikai Vegyész Röplabda Clubot összesen nyolcan fogják képviselni leendő szakedzőként (plusz egy sportszervezőként), annak érdekében, hogy a megszerzett tudással folyamatosan emeljék a klubban folyó szakmai munka színvonalát.

Klubunk edzői, alkalmazottai közül Batári Csaba, Bokor Elek, Dudás Tamás, Tóth Milán és Vass Renátó, a játékosoktól Árva Milán és Szabó Dávid, valamint a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban idén sikeresen leérettségiző röplabdázónk, Sándor Gabriella nyert felvételt a szakedző szakra.  Blázsovics Péter is megkezdheti felsőfokú tanulmányait, szintén az EKKE-n, sportszervezőként.

Amint azt néhány hónappal ezelőtt megtudtuk, Magyarországon csaknem 900 röplabdaedző közül még 40-en sem rendelkeznek releváns felsőfokú képesítéssel. A magyar röplabdasport egyik legnagyobb problémája továbbra is a szakemberhiány, a VRCK kötelékében dolgozók azonban eltökéltek a tanulás iránt. Teszik mindezt azért, mert a klubnál folyó utánpótlásnevelést magasabb szintre szeretnék emelni, a nemsokára átadásra kerülő Regionális Röplabda Központban pedig ehhez meglesznek a modern feltételek.

Gratulálunk a VRCK alkalmazottainak és játékosainak, és természetesen a többi felvételt nyert szakedzőnek, utánpótláskorú játékosunknak egyaránt.

A pótfelvételiről a felvi.hu-n tudhat meg többet!

Kapcsolódó tartalom

Együttműködés indul az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Magyar Röplabda Szövetség és a Vegyész RC között