Blázsovics bekerült a szezon álomcsapatába

Kihirdette a Magyar Röplabda Szövetség a 2021/2022-es bajnoki idény álomcsapatát, amelyben helyet kapott a GreenPlan-VRCK négyesütője, Blázsovics Péter is.

A magyar válogatott játékos kiválóan játszott, főleg a szezon második felében, és 359 pontot szerzett összesen, ami az ötödik legtöbb volt az egész Extraligát figyelembe véve.

Az MRSZ kritériumai alapján az elmúlt szezon álomcsapatának azok lehetnek a tagjai, akik együttesükkel az Extraliga előző szezonjában a legjobb négy között végeztek, emellett legalább a mérkőzések 50%-án a pályára léptek, beleértve a rájátszást is – írja a hunvolley.hu.

A legjobb liberónak a bajnok Pénzügyőr brazil játékosát, Bruno Felicianót, míg a legjobb feladónak az ugyancsak a Pénzügyőrt erősítő Magyar Bálintot választották, aki csapatkapitányként az MVP, azaz a legértékesebb játékos díját is begyűjtötte. Az MVP kizárólag a bajnokcsapatból kerülhetett ki, ezen kívül a szakmai iroda figyelembe vette az eredményességi, sportpolitikai/etikai, illetve Fair-Play szempontokat is.

Centerposzton is található Pénzügyőr-röplabdázó a legjobbak között, méghozzá a korábban klubvilágbajnoki címet is nyert Pedro Da Silva, az álomcsapat másik centere pedig a Fino Kaposvár kubai kiválósága José Sandoval lett. Legjobb szélső ütőként a GreenPlan-VRCK válogatott játékosa, Blázsovics Péter (359 pont) és a Fino Kaposvár ugyancsak ponterős sportolója, Bögöly Gábor (303 pont) tagja a csapatnak, míg a feladó-átlók közül a 65-szörös válogatott, Kovács Zoltán (403 pont) került be a Pénzügyőrtől.

(fotó: hunvolley.hu)