U19: a kísérletezésről szólt az utolsó mérkőzés

A nyolcadik helyen zárta az élvonalbeli U19-es bajnokságot a Vegyész RC Kazincbarcika együttese. Batári Csaba az utolsó, Szolnoki SPC II elleni meccset már kísérletezésre használta.

Amíg a hatos döntőbe jutott csapatok Székesfehérváron döntötték el az aranyérem sorsát – a Vegyész hetedik lett az alapszakaszban, éppen lecsúszva a fináléról -, addig a mieink a hetedik helyért szállt harcba Szolnokon. Mivel a dágiak nem tudtak kiállni, így azt a meccset a Szolnok II és a VRCK automatikusan megkapta, tehát kettejük között dőlt el az „első hely”.

Batári betegség miatt egyetlen feladójára sem számíthatott, így ezt a feladatot az egyik liberónak és ütőnek kellett megoldania, ráadásul a csapat ponterős játékosa is otthon maradt térdpanaszai miatt. Batári tehát úgy döntött, hogy a kísérletezésé lesz a főszerep. Ennek ellenére a mieink megnyerték az első játszmát, de a folyamatos cserélések közben a következő két etap elúszott, és bár a negyedikben meglett az egyenlítés, az ötödikben a hazaiak koncentráltak jobban.

„Az egyik szemem sír, a másik viszont nevet a mérkőzés kapcsán” – osztotta meg gondolatait Batári a vrck.hu-val. „Szép, stabil játékkal kezdett a csapat, célom volt, hogy mindenki kapjon játéklehetőséget, amely teljesült is, igaz, hogy ez a mérkőzés közepén az eredmény rovására ment, de szükségesnek véltem a cserejátékosok pályára küldését is. Emiatt örültem. Ami miatt sír a másik szemem, hogy az ötödik játszmában mentális és fizikális állóképességben is felülkerekedett rajtunk az ellenfél, így elveszítettük azt.”

Ifistáink az előző kiírást a 10. helyen zárták.

(fotó: VRCK archív)