Budapesten gazdagodtunk három bajnoki ponttal

A férfi röplabda Extraliga 7. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika 75 perc alatt, 3-0-ra nyert a MAFC-BME vendégeként a Folyondár utcában.

Szorosan alakult az eredmény, a Vegyész ha néhány alkalommal el is tudott menni két ponttal, vendéglátója gyorsan egalizált. Ez a séma azonban a végjátékban már nem valósult meg a MAFC szemszögéből: Juhász Péter kiváló időben blokkolt, a budapestiek cserejátékosa a hálóba szervált, így előnybe került a címvédő (22-25, 0-1). A fordulás után tíznél megvolt a kétpontos vendég előny, majd egy parádés labdamenetet kővetően már hatpontos volt a VRCK-fór (13-19). Innen szerzett zsinórban néhány egységet Schildkraut Krisztián legénysége, de megakadályozni nem tudta ellenfelét előnye növelésében (20-25, 0-2).

Vezetett a harmadik játszmában a MAFC, úgy tűnt, meg tud újulni. Megrázták azonban magukat a kazincbarcikaiak, gyorsan elléptek öt ponttal (13-19), majd Szabó Dávid szerzett zsinórban négy pontot – egyet egy látványos figura végén (15-23). Sok nyitást rontottak a budapestiek, így esélyük sem volt még a zárkózásra sem, a Vegyész győzelme nem forgott veszélyben (17-25, 0-3).

75 perc alatt nyert a Kazincbarcika a Folyondárban, és pontszámban beérte az élen álló LV Sport Pénzügyőr SE-t. Legközelebb szerdán lép pályára Marek Kardos csapata (Don Bosco Sportközpont, 18:00), éppen a MAFC ellen.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 7. FORDULÓ
MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-22, -20, -17)
Folyondár utca, Budapest, 100 néző. V.: Bátkai-Katona, Halász.
MAFC: Török P. 1, Bohnicsek 8, Eke 9, Csoma 14, Posztós 5, Szabó B. 4. Csere: Bene (liberó), Kun 1, Tar, Bán. Vezetőedző: Schildkraut Krisztián.
VRCK: Páez 1, Gebhardt N. 13, Juhász 10, Szabó D. 19, Milev 8, Macko 1. Csere: Vitko (liberó). Vezetőedző: Marek Kardos.

Schildkraut Krisztián: Az első két szettben partiban voltunk, és nagyon sajnálom, hogy akkor nem sikerültek a végjátékok. A harmadik játszmában volt egy olyan ítélet, ami szerintem nem volt jogos, és ez visszavetette a csapatot. Szerdán jön majd a visszavágó Kazincbarcikán és igyekszünk meglepni őket.

Marek Kardos: Nem igazán ment nekünk a pontszerzés a nyitásokat követő első támadásokból, de jól védekeztünk, és ezekből a kivédekezett labdákból jó százalékban eredményesek tudtunk lenni. Nem volt egy rossz mérkőzés, izgalmas volt, sok szép dolgot láthattak a nézők. Vlado Milev játékát külön szeretném kiemelni, kulcspillanatokban segített a csapatnak.