Csoma: Ha mindenki így gondolkodik, be fogunk jutni a döntőbe

A DEAC elleni Magyar Kupa-meccsen 21 pontot szerzett Csoma Krisztián, a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika átlója. Vele beszélgettünk a szerdai mérkőzésről, a debreceniekkel szemben vívott mérkőzésekről, valamint a Fino Kaposvár elleni elődöntőről.

Jól ment a játék, te hogyan láttad a saját és a csapat teljesítményét?
Örülök hogy végre hatvan százalék fölött ütöttem, bár visszanézve a meccset lehetett volna kicsit több is. Hullámzó volt a csapat játéka, ennyi nyitásrontás még idegenben sem fér bele, nemhogy hazai közönség előtt. Ezen mindenképpen változtatni kell. Az ugyanakkor pozitívum, hogy hátrányból sikerült felállni a harmadik szett végén.

Nehéz meccsek voltak idén a DEAC ellen: a kupában a Vegyész nyert kétszer, a bajnokságban a debreceniek. Miért volt nehéz feltörni őket, mivel sikerült őket legyőzni?
A DEAC tipikusan az a csapat, amelyet erős és agresszív nyitásokkal könnyen zavarba lehet hozni. Ez nekünk nem mindig jött össze, talán ez is lehet az egyik ok, amiért nagy csatákat vívtunk eddig velük. Három főtámadójuk van, és ha legalább az egyiket sikerült megállítani, vagy kevesebb ponton tartani, akkor könnyebb dolgunk volt.

A Kaposvár következik az elődöntőben, Baróti Árpáddal a soraiban. Nehezebb párharcnak ígérkezik?
A Kaposvár teljesen más stílust és játékerőt képvisel. Itt véleményem szerint, akinek az adott napon stabilabb a nyitásfogadása és az alapjátéka, az fog nyerni. Árpit nem tudom, milyen formában van, de nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk elsősorban, nem az ellenféllel.

Magyar Kupa elődöntőben rég szerepeltél, ad-e ez neked bármi extra motivációt?
A csapatnak jelentsen plusz motivációt, az a fontos. A kupának mindig más kicsit a lélektana, mint a bajnokságnak, hiszen kevesebb a hibázási illetve a javítási lehetőség. Én is megpróbálom a legjobbamat nyújtani, és ha mindenki más ugyanígy gondolkodik, akkor be fogunk jutni a döntőbe, ez nem kérdés.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)