Dág – Vegyész 0-3

A Vegyész RC Kazincbarcika 3-0-s (-17, -15, -23) győzelmet aratott a tavalyi negyedik helyezett Dági KSE otthonában. A találkozót az 1. fordulóból pótolták a csapatok, vasárnap pedig a Fino Kaposvárt fogadja csapatunk.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 1. FORDULÓ
DÁGI KSE – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA
Dág, Sportcsarnok. Vezette: Horváth, Mezőffy.
Vegyész: Toronyai, Kovács, Juhász, Szabó D., Árva, Banai. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó), Surányi.

Toma Sándor: Örülök a győzelemnek, nagyon egységesek voltunk. Megmutattuk az erényeinket, mindenki odatette magát, Szabó Dávid is remekül tért vissza. Az csak hab a tortán, hogy egy fegyelmezett, kiegyensúlyozott Dágot viszonylag simán tudtunk verni idegenben. A héten mindenki odatette magát az edzéseken, aminek meg is lett az eredménye. A centereink, Banai Máté és Juhász Péter ismét jó átlagot hoztak, és Árva Milán teljesítményére sem lehet panasz.

A mérkőzés legjobbja a vrck.hu-nál: Szabó Dávid.

RIPORT

Magabiztosan kezdett a Dág, de hamar magára talált a Kazincbarcika, Szabó Dávid jó nyitásainak is köszönhetően. Az átló a legutóbbi meccseken vagy lázasan, vagy sérülése miatt egyáltalán nem játszott, de ez nem volt hatással a formájára – Dágon remekül teljesített. A dunántúliak az első és a második szettben sem tudtak mit kezdeni a borsodiakkal, akik remekül nyitottak és fogadtak, illetve a sáncmunkára sem lehetett panasza Toma Sándor vezetőedzőnek.

A harmadik szettben is a Dág dominált, a Vegyésznek szorgosan kellett kapaszkodnia az eredmény után. A hajrában már felváltva vezettek a csapatok, 23-23-nál Szabó Dávid került a nyitóhelyre, aki két ásszal pontot is tett a találkozó végére.

A Vegyész nagyon fontos győzelmet aratott szombaton, másnap viszont még nehezebb dolga lesz: a bajnoki címvédő Fino Kaposvárt látja vendégül. A keret tagjai mindent megtettek annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet pihenjenek a somogyiak elleni meccsre: mindössze 70 perc alatt nyertek Dágon.

Tóth Milán