Toma Sándor: A Kaposvár ellen extra kell – előzetes

Vasárnap 17:30-kor a Fino Kaposvárt fogadja a Vegyész RC Kazincbarcika a bajnokság 9. fordulójának vasárnapi játéknapján. A vendégek szerdán öt szettben nyertek Horvátországban, míg klubunk szombaton aratott sima győzelmet Dágon.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 9. FORDULÓ
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA – FINO KAPOSVÁR
2015.11.15, vasárnap, 17:30, Kazincbarcika. Vezeti: Éva, Adler.
Belépő: 400 forint. Facebook-esemény.

A Fino magabiztosan, százszázalékosan vezeti a magyar bajnokságot, szerdán pedig a Challenge-kupában is megkezdte szereplését. A 2. fordulóban a horvát bajnok Mladost Marina Kastela otthonában nyert 3-2-re Demeter György csapata, így előnyből várja a jövő heti visszavágót. Vasárnap viszont már Kazincbarcikán lépnek pályára a somogyiak, így megint egy hosszabb túra vár rájuk.

„Reggel fél kilenckor indultunk haza, és öt óra körül érkeztünk vissza Kaposvárra” – mondta klubja hivatalos honlapjának Bagics Balázs, a Fino kiválósága. „Rossz belegondolni, hogy ezen a héten legalább harminc órát buszozunk, ugyanis vasárnap még vár ránk egy kazincbarcikai túra. Nem titok, oda is nyerni megyünk. A magyar bajnokságban továbbra sem szeretnénk mérkőzést veszíteni, és a szerda esti, horvátországi mérkőzésünk, azt hiszem, jól megalapozta a vasárnap délutáni, barcikai derbit.”

A Kaposvár keretét remek játékosok alkotják, sokszoros magyar válogatottakkal a soraiban: Bozóki Bence, Dávid Zoltán, Magyar Bálint, Nagy József, Németh Ferenc – mindannyian többszörös bajnoknak és kupagyőztesnek mondhatják magukat.

A Vegyész szombaton 16 órakor kezdett Dágon, de 70 perccel később a vendég játékosok már az öltözőbe siettek, hiszen 3-0-ra nyertek a dunántúli településen. Toma Sándor vezetőedző szerint nem kis dolog, hogy ilyen arányban sikerült győzedelmeskedniük, hiszen a dágiak – főleg hazai pályán – kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak. A Kaposvár ellen a szakember szerint viszont még többre lesz szükség.

„Nem játszottunk rosszul, de a címvédő ellen extrát kell majd nyújtani” – mondta honlapunknak Toma Sándor. „A dági siker önbizalommal töltött el minket, remélem, hogy sikerül eleget pihennünk. Vasárnap délelőtt még egy átmozgató edzést tartunk, aztán délután jöhet a rangadó. Bízom abban, hogy a Dág elleni sikernek köszönhetően még többen fognak kilátogatni a Kaposvár ellen.”

Tóth Milán