Debrecenben a Vegyész az Extraliga 1. fordulójában

Szombaton 18 órától a Vegyész RC Kazincbarcika a Debreceni EAC vendége lesz a férfi röplabda NB I középszakaszának (Extraliga) 1. fordulójában.

Nyolc év után tér vissza az Extraliga a férfi élvonalba, az elmúlt esztendőkben a kiírás nem viselte ezt a nevet. A 2010/11-es szezonban a VRCK második helyen zárta az Extraliga alapszakaszát, majd negyedik lett a középszakaszban a Kaposvár, Kecskemét, Dunaferr hármas mögött, és végül a bajnokságot is ebben a pozícióban zárta. A mostani szezonban más erőviszonyok uralkodnak: a Dunaújváros nem jutott be az Extraligába, ellenben a Fino Kaposvárral és a Kecskeméti RC-vel. Az NB I alapszakaszának B-csoportjából még a DEAC tudta beverekedni magát a legjobbak közé, míg a VRCK mellett az A-jelű hatosból az LV Sport Pénzügyőr SE és a MAFC-BME jutott be a hatcsapatos Extraligába.

Az elmúlt években a Debrecen a pofozógép szerepét töltötte be, idén azonban hat sikert is elkönyvelhetett – a legutóbbi öt-hat kiírás alapszakaszából összesen tudott ennyi sikert felmutatni. Bagics Balázzsal és Tóth Andrással a soraiban még a Kaposvárt is meg tudták szorítani, de a csapatból ki kell emelni Hubicska Patrikot és Budai Balázst is – utóbbi a VRCK-ból igazolt 2018 nyarán az egyetemistákhoz, míg Hubicska a Nyíregyházának intett búcsút.

Mivel jó játékosok alkotják a debrecenieket, és figyelemreméltó eredményeket értek el az ősszel, a Vegyész röplabdázói egyáltalán nem írják le ellenfelüket.

„Egyáltalán nem szabad félvállról venni a DEAC-ot, hiszen bejutottak a legjobb hat csapat közé, ami számukra óriási eredmény” – fogalmazott a vrck.hu-nak Vlado Milev, aki a múlt héten hazája válogatottjával, Macedóniával éppen Magyarország ellen harcolta ki az Európa-bajnoki részvételt. „Nagy ünneplést nem tartottunk, volt egy közös vacsora a csapattal, de másnap mindenki utazott vissza a klubjához. Nem vagyok fáradt, mentálisan és fizikálisan is rendben vagyok. Nem is igazán panaszkodhatnék, profi sportoló vagyok, szóval az effajta kifogásokat mellőzni kell. Pár nap pihenőm azért volt, de már várom, hogy ismét a Vegyész sikereiért harcoljak. Készen állunk a folytatásra, kemény mérkőzések várnak ránk.”

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 1. FORDULÓ
DEAC – Vegyész RC Kazincbarcika
DESOK, Egyetem tér 1., Debrecen. V.: Horváth, Tillmann.
A belépés díjtalan.

(Fotó: vrck.hu archív)