61 perc alatt nyert a Vegyész Debrecenben

A férfi röplabda Extraliga 1. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika nyerni tudott a Debreceni EAC vendégeként.

Határozottan kezdte a mérkőzést a vendég együttes, a hazaiak láthatóan még keresték önmagukat a pályán, így már a játszma első felében többpontos volt a VRCK előnye. Jól fogadtak Árva Milánék, blokkban is határozottak voltak, a debreceniek részéről csak a VRCK neveltje, Budai Balázs volt az, aki több ütést is pontra tudott váltani. Szabó Dávid megoldásai is kellettek az előny növeléséhez, a szett derekán pedig Marek Kardos vezetőedző kettőt is cserélt, Toronyai Miklósnak és Gebhardt Norbertnek is lehetőséget adott. Egy kicsit még tudtak kozmetikázni az egyetemisták, de ez is csak arra volt elég, hogy a tízből kijöjjenek (14-25, 0-1).

A térfélcserét követően is megmaradt a címvédő lendülete, habár ezúttal a Debrecen is magabiztosabb volt. Többet is cserélt Fodor Antal, igyekezett látszólag mindenkinek megadni a lehetőséget, 5-10 után azonban rákapcsolt a Vegyész. Lubos Mackóék sorra szerezték a pontokat, a hajdúságiak nem tudtak elforogni (7-20). A maroknyi vendég tábor idegeskedés nélkül kiabálhatta a „hajrá, Barcikát”, míg Fodor kettős cserével és időkérésekkel is próbálkozott. Innen már csak két pontra futotta a DEAC erejéből, így 38 perc elteltével 0-2 állt az eredményjelzőn (9-25, 0-2).

Gebhardt N. a harmadik szettben szélső ütőt játszott, Árva átment átlóba, így Szabó kapott pihenőt. Banai Máté jó ütését követően háromra nőtt a Vegyész-előny (5-8), de a hajdúságiak ezúttal jobban tartották magukat, sőt. Egy hosszú labdamenetet Hubicska Patrikéknak sikerült is megnyerniük, de amikor úgy tűnt, feljöhetnek egy pontra, gyermeteg hibákat vétettek. Jött Toronyai ismét, ezúttal Carlos Páez helyére, a hazaiak pedig 10-15-nél időt kértek abban a reményben, hátha sikerül megfogniuk ellenfelüket. A különbség azonban már csak nőtt, Árva és Toronyai is ászt nyitott, míg Gebhardt N. remekül blokkolt egy rossz feladást követően. Fodor még időt kért, de a szett és a játszma így is a Kazincbarcikáé lett (18-25, 0-3).

A Vegyész az Extraliga 1. fordulójában 61 perc alatt nyert.

Legközelebb hétfőn lép pályára a sárga-kék gárda, Budapesten, a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. Az ellenfél az LV Sport Pénzügyőr SE lesz, a 20 órakor kezdődő összecsapást élőben követhetik majd szurkolóink (link később).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 1. FORDULÓ
Debreceni EAC – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-14, -9, -18)
DESOK csarnok, 100 néző. V.: Horváth, Tillmann.
DEAC: Remete 2, Nagy, Budai 7, Szikszai 1, Kiss 3, Tóth 1. Csere: Mészáros (liberó), Hubicska 6, Barna (liberó), Pallós, Ádám 3, Ötvös 1, Árvai. Vezetőedző: Fodor Antal.
VRCK: Páez 3, Árva 8, Banai 7, Szabó 10, Milev 10, Macko 7. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Toronyai 1, Gebhardt N 3. Vezetőedző: Marek Kardos.

Fodor Antal: Furán hangzik, hogy éppen a Kazincbarcika ellen, de tartalékosak voltunk: Bagics Balázsra még néhány hétig nem számíthatok, Hubicska Patrik pedig lázas volt a napokban. Próbáltam mindenkinek lehetőséget adni, sajnos a sokkal esélyesebb VRCK ellen ez meg is látszott. A harmadikban jobban teljesítettünk, de ezt annak is köszönhettük, hogy a vendégek már nem koncentráltak annyira.

Marek Kardos: Mindig jó győzelemmel kezdeni egy sorozatot, mert végül is az Extraligával egy új bajnokság kezdődött. Örülünk a sikernek, jó felkészülés volt ez a hétfői Magyar Kupa-meccsünkre a Pénzügyőr ellen.

(Fotó: vrck.hu)