Az Extraligával folytatódik a bajnokság, két-háromnaponta lesznek meccsek

Véget ért a karácsonyi szünet – már akinek volt – a Vegyész RC Kazincbarcika játékosai számára, hétfőtől a felnőtt keret már teljes létszámmal készül a zsúfoltnak ígérkező „második etapra”.

A VRCK keretének válogatott tagjai – Blázsovics Péter, Dudás Tamás, Gebhardt Áron, Juhász Péter, Vlado Milev, Németh Szabolcs és Szabó Dávid – számára valóban csak néhány nap pihenő volt beiktatva, hiszen januárban két Európa-bajnoki selejtezőt is játszott a magyar illetve a macedón válogatott. Egészségesen, de fáradtan tértek vissza klubcsapataikhoz a játékosok, akik még nincsenek százszázalékos állapotban. Nem úgy az itthon maradtak. Marek Kardos vezetőedző rendkívül elégedett volt a válogatottba ezúttal be nem került röplabdázóival, akik elmondása szerint már most készen állnak a folytatásra.

Árva Milán és Gebhardt Norbert a múlt hétvégén játszottak is felkészülési mérkőzéseket, a junior csapattal utaztak el Nagyrőcére. A vegyes összetételű együttes ugyan kikapott a Revúcától (2-1) és a Humenétől (3-0) is, szégyenkeznie azonban nem kellett, mert mind a hat szettben versenyben volt. Árva és Gebhardt biztatóan mozogtak, jól nyitottak, és talán a folytatásban szüksége is lesz rájuk Kardosnak, amíg a válogatottak nem pihenik ki magukat. Emellett pedig fél szemmel a junior csapatban szereplők teljesítményét is figyelemmel követi a szlovák szakember.

Szeptember 30-a és december 16-a között 23 tétmeccset játszott le a Vegyész, átlagosan valamivel több mint háromnaponta mérkőzése volt. Ez az arány a február 10-ig tartó időszakig csökkenni fog, ekkor már nem egészen háromnaponta lesz egy meccs. A sort a DEAC elleni, idegenbeli Extraliga-összecsapás nyitja január 19-én. Az Extraligába az a hat csapat jutott be, amelyek csoportjaikban az első három helyen zártak. A debreceniek a harmadikok lettek a Kecskeméti RC és a Fino Kaposvár mögött a B jelű hatosban, míg a VRCK egyedüliként végzett veretlenül az élen, csoportjából még az LV Sport Pénzügyőr SE és a MAFC-BME jutott tovább.

Január 20-án lesz egy átmozgató edzése a csapatnak, de 21-én, hétfő este már a Pénzügyőr vendége lesz a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. Aztán megint csak két nap telik el, és már a szlovén Calcit Kamnik következik a sorban, idegenben. A Közép-európai Kupában (MEVZA) is versenyben van még a négyes döntőbe kerülésért a Vegyész, így a nemzetközi sorozatban is szeretne még meglepetéseket okozni. Január 26-án ismét MEVZA-meccs lesz, ezúttal a Don Bosco Sportközpontban, méghozzá a címvédő Posojilnica Aich/Dobbal szemben. Aztán MK-visszavágó 29-én a DBS-ben, majd újabb utazás, Ausztriába (február 1., UR Waldviertel, MEVZA), hogy február 5-én a Bajnokok Ligája-főtáblás ACH Volley Ljubljana ellen zárja a MEVZA alapszakaszát együttesünk. A nagy rohanás végére a pontot egy Pénzügyőr elleni rangadó teszi.

(Fotó: vrck.hu/archív)