Döntőben a junior csapat!

A Kaposvár, a Dág és a Pénzügyőr legyőzésével biztosította helyét a junior bajnokság hatos döntőjében a Vegyész RC Kazincbarcika. A finálénak ráadásul városunk fog otthont adni június első hétvégéjén.

A napot a kaposváriak ellen, tehát rögtön egy rangadóval kezdték a fiaink. A találkozó első és harmadik szettjét is 29-27-re nyerték Péter Benedekék, míg a másodikban 25-23-ra diadalmaskodtak. Toronyai Miklós vezetőedző szerint álmosan kezdték a mérkőzést, de aztán szépen belelendültek, és fontos sikerrel kezdték a napot.

Nem becsülték le a házigazda dágiakat sem a kazincbarcikaiak, de ezúttal is három szoros játszmában a mieink kerekedtek felül. Toronyai elismerte, olykor-olykor figyelmeztetniük kellett Batári Csaba edzőkollégájával a játékosokat, de végül nem forgott veszélyben az újabb győzelem – ezzel pedig már el is dőlt, hogy ott lesz a Vegyész a hatos döntőben.

A napot végül hibátlanul zárták Garan Bálinték, és bár 2-0-ról felkapaszkodott a Pénzügyőr, az ötödik felvonásban a mieink bírták jobban a nyomást. Játékosok azonban itt is, ott is pihentek, de a mérkőzésnek abból a szempontból nem volt már tétje, hogy a két továbbjutó találkozott egymással.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vegyész RC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés

Az előző évet követően tehát ismét bejutott a döntőbe a Vegyész junior csapata. A háromnapos finálénak a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpont ad otthont június 4-e és 6-a között. A döntő résztvevői a Vegyészen és a PSE-n kívül a Székesfehérvár, a Kecskemét, a Szolnok és a Dunaújváros. Az összecsapások megtekintése ingyenes, és arra számítunk, hogy nem üres lelátók előtt fognak játszani a fiatalok. 😉