DRK Magyar Kupa: így látják a vezetőedzők az esélyeket

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzőjéhez, Toronyai Miklóshoz hasonlóan a Kecskeméti RC szakvezetője, Nagy József is a bronzérem megszerzésének fontosságáról beszélt.

Szombaton 16 órától a fővárosi Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban mérkőzik meg egymással a Vegyész és a KRC a DRK Röplabda Magyar Kupa-döntő bronzmeccsén. A találkozót az m4sport.hu élőben közvetíti a helyszínről, belépőjegyek még korlátozott számban kaphatók az eventim.hu oldalán.

Magyar Kupa: mostanában jól ment a Kecskemét ellen

A kecskemétiek vezetőedzője, Nagy József szerint az érem megszerzése nagy lökést adhatna nekik a folytatásra. A KRC a középszakaszt az alsóházban töltötte, ahol megőrizte hatodik helyét, a Fino Kaposvártól kétszer kapott ki, otthon öt szettben. A szezonban a Vegyésszel két ízben találkozott: ősszel Kazincbarcikán 3-1-re nyertek Keen Cameronék, míg Kecskeméten Blázsovics Péterék három szettben szerezték meg a győzelmet.

„Az utolsó két-három hetet arra építettük fel az edzéseken, hogy erre a periódusra legyünk készen” – idézi a baon.hu Nagyot. „Tudjuk, hogy a Kazincbarcika egy nagyon jó csapat, tele jelenlegi és volt válogatott játékosokkal. Az alapszakaszhoz képest erősítettek, de volt egy hullámvölgyük, amiből most kijönni látszanak, de ezt próbáljuk mi újra megtörni szombaton. Egy érem hatalmas lökést adhatna a csapatnak, a srácok mindent meg is fognak tenni ezért.”

Szabó: Nem is lehet más a célunk, mint a győzelem

Természetesen Toronyaiék is a győzelemért lépnek pályára, de tudja a 43 éves szakember is, hogy egyáltalán nem lehet félvállról venni a Kecskemétet.

„Az idei szezon annyira kiegyenlített, hogy az első hat csapat bármikor képes megverni a másikat, ezt már sokszor elmondtam. A kupának ráadásul van egy varázsa, egy meccsen dől el az érem sorsa, és bár sokan azt gondolják, mi vagyunk az esélyesek, azért kiváló játékosok alkotják a vendégeket is, elég csak a válogatott Keen Cameront vagy a két kubai légióst megemlíteni” – mondta Toronyai a vrck.hu érdeklődésére. „Sok mindent egymásnak nem fogunk tudni mutatni, az adott pillanat, forma fog dönteni, hogy ki mennyire akarja a győzelmet. Bízunk a kilátogató szurkolók buzdításában, bízunk a jó formánkban.”