Edzés, videózás, tévés szereplés

A Vegyész RC Kazincbarcika csütörtökön lép pályára a Kecskeméti RC otthonában a férfi röplabda NB I elődöntőjének első mérkőzésén. Toma Sándor legénysége gőzerővel készül, hogy tíz év után ismét döntőt játszhasson.

Akkor a vezetőedző még másodedző volt, hiszen a gárdát Daniel Oravec irányította. A csapat végül ezüstérmes lett a Kaposvár mögött, de tíz év után ismét itt a lehetőség, hogy érdekelt legyen a végelszámolásnál.

Kovács Zoltán támadásban a Dunaferr elleni mérkőzésen.
Kovács Zoltán támadásban a Dunaferr elleni mérkőzésen.

Ehhez azonban a fiatal, kiváló erőkből álló Kecskemétet kellene legyőznie a Vegyésznek, ami nem lesz könnyű feladat. Az alapszakaszban a KRC otthon 3-0-ra, idegenben pedig 3-2-re nyert, úgy, hogy Toma együttesének már meccslabdája is volt. A rájátszásban azonban lehet javítani, de a továbbjutáshoz egy hatalmas bravúrra is szükség van: mindenképpen kell egy idegenbeli győzelem.

„Fizikailag rendben vagyunk, ahogy taktikailag is, és még van pár napunk, hogy minden téren fejlődjünk egy kicsit” – fogalmazott a vrck.hu-nak Toma. „Kedden még videózunk egyet, átbeszéljük a taktikát, és bízunk abban, hogy azt a pályán is kamatoztatni tudjuk.”

Az elődöntő első felvonását az M4 Sport élőben közvetíti, ami a vezetőedző szerint plusz motivációt jelenthet.

„Egy sportolót mindig fel tud tüzelni az, ha élő adásban mutathatja meg, mire is képes. Biztos vagyok abban, hogy sok sportrajongó, a röplabdát szerető ember fogja nézni a mérkőzést. A tévés meccsek motiválják a játékosokat, igaz, ez az ellenfélre is igaz.”

A VRCK felkészülését hátráltatja Kovács Zoltán sérülése. A rutinos ütő a múlt héten szenvedett térdsérülést, néhány nap kényszerpihenőt leszámítva viszont folyamatosan mozgásban volt. Azt azonban még nem tudni, milyen állapotban lesz csütörtökön – szerencsére a csapatnak hosszú a kispadja.

„Vannak opcióink, ha Zoli nem tudja vállalni a játékot” – magyarázta Toma. „Szeretnénk, ha a térde javulna annyit, hogy számíthassunk a tapasztalatára, de Bokor Elek, Budai Balázs és Surányi István is készen áll a játékra. A dolog pikantériája, hogy mind a négyen dolgoznak vagy tanulnak a röplabda mellett, így igazából a pillanatnyi forma fogja eldönteni, melyikük fogja a legtöbb időt a pályán tölteni.”

Kedden még a városi televízió, a KVTV élő adásában (17:30) is jelenése lesz Tomának, és mivel az edzés is ebben az időben kezdődik, azt Dudás András ügyvezető vezényli.

SZURKOLÓI BUSZ KECSKEMÉTRE
Az elődöntő harmadik összecsapására szurkolóink utazást szerveznek. Lelkes drukkereink meg is kezdték a toborzást, klubunk viszont csak akkor tud kedvezményes feltételekkel buszt biztosítani a számukra, ha elegendő fő jelentkezik. Részvételi szándékát a toth.milan@vrck.hu email címen is leadhatja, legkésőbb péntek 18 óráig.

tm (főcímkép: boon.hu/Vajda János)