A szorzók alapján a Kecskemét az esélyes – előzetes

A Vegyész RC Kazincbarcika csütörtökön a Kecskeméti RC otthonában megkezdi szereplését a férfi röplabda NB I elődöntőjében. A szorzók alapján az alföldiek a favoritok, de Gyurkó Sándor edző tudja, nehéz dolguk lesz a borsodiak ellen.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
KECSKEMÉTI RC – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA
2016.04.07, 18:00 (TV: M4 Sport, élő), Kecskemét, Messzi István sportcsarnok. Jv-k: Tillmann, Adler, Csikós, Baracsi.

A Vegyész gőzerővel készült az elődöntőre, hiszen nehéz feladat vár rá a Kecskemét otthonában. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc Kecskeméten kezdődik, ezért a Kazincbarcikának egy idegenbeli sikerre mindenképpen szüksége van. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, aki pedig szeretne fogadni az összecsapásra, a magyar sportfogadói irodánál megteheti.

A KRC sikerére jelenleg 1.35-es a szorzó, míg a Vegyészére 2.70. Ezek reális oddsok, hiszen Gyurkó Sándor együttese az alapszakaszban oda-vissza (3-0, 2-3) legyőzte a VRCK-t. A kecskeméti tréner a városi televízió műsorában elmondta, a négy között már nincs könnyű ellenfél, még az őszi meccset könnyelműen vevő Vegyésznek is jó esélye van a döntőbe kerüléshez.

„Egy kicsit nagyképűen jöttek ide Kecskemétre, hiszen nagyon megerősödtek tavaly nyáron, mire észbe kaptak vége lett a mérkőzésnek” – olvashatóak a kecskemetiroplabda.hu-n Gyurkó szavai. „Januárban, Kazincbarcikán ugyanúgy tudtunk kezdeni, 2-0-ra vezettünk, a közönségük nem hagyta, hogy 3-0 legyen a vége, így kiegyenlítettek, és egy nagyon-nagy mérkőzésen a döntő játszmában ott is sikerült nyernünk. Nagyon rutinos, nemzetközi szinten is jegyzett játékosok vannak náluk, akik nem fogják túlidegeskedni ezt a párharcot. Tudni kell, hogy egy nap pihenővel játsszuk a mérkőzéseket. Nekünk, ha az idegrendszerünk rendben lesz, és el tudjuk viselni akár a győzelmet, akár a vereséget, akkor fizikálisan nem nőhetnek fölénk. Én abban bízom, hogy rutinosabb ellenfeleink nem fogják tudni teljesen kipihenni magukat. Ha a fejeket rendben tudom tartani, illetve ha az idősebb játékosaim helyre tudják rakni a fiataloknak az érzelmesebb lelki világát, akkor nem lesz probléma. Fontos lesz az első mérkőzés, hiszen sűrűn jönnek egymás után. Lelkileg sem mindegy, hogyan alakul a csütörtöki meccs. A győzelem reményében megyünk a pályára, nyerni akarunk, szombaton 1-0-s vezetéssel szeretnénk utazni Kazincbarcikára.”

Toma Sándor, a Vegyész vezetőedzője is várja már a párharcot. A szakember honlapunknak korábban már kifejtette néhány mondatban a véleményét, de a KVTV Presszó című műsorában is faggatták őt az elődöntőről.

A Vegyész programja:
1. mérkőzés: 2016.04.07, csütörtök, 18:00, Kecskemét, Kecskemét – Vegyész
2. mérkőzés: 2016.04.09, szombat, 17:30, Kazincbarcika, Vegyész – Kecskemét
3. mérkőzés: 2016.04.11, hétfő, 18:00, Kecskemét, Kecskemét – Vegyész
4. mérkőzés: 2016.04.14, csütörtök, 17:30, Kazincbarcika, Vegyész – Kecskemét (ha szükséges)
5. mérkőzés: 2016.04.17, vasárnap, 18:00, Kecskemét, Kecskemét – Vegyész (ha szükséges)

tm