Egyenlített a MAFC négy szettben

Kedd délután a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika négy játszmában szenvedett vereséget a MAFC-BME-től az Extraliga negyeddöntőjének második mérkőzésén, így a budapestiek egyenlítettek az egyik fél három nyert meccsig tartó párharcában.

Az első két szettben nem igazán tudta a Vegyész megnehezíteni vendéglátója dolgát, az előző mérkőzésen jól semlegesített Reyes például kétszer olyan hatékonyan tudott támadni, mint tette azt három nappal korábban. Jól is nyitott a kubai négyesütő, csak ő egyedül végül öt ásszal zárt. Nem volt meglepő a játék képe alapján, hogy a MAFC kétszettes előnybe került (25-19, 25-19; 2-0).

A harmadik felvonásban eredményesen támadott Jan Jirásek és Bibók Balázs is, utóbbi összesen szervált öt ászt a mérkőzésen. Három-négy pont is volt már a GreenPlan-VRCK előnye, és bár a végére maradtak izgalmak, végül összejött a szépítés (23-25, 2-1). A negyedikben ismét beragadtak a mieink, folyamatosan kapaszkodniuk kellett, ez pedig felőrölte őket, valamint nem találták az ellenszert Reyes és Altunaga ellen (25-20, 3-1).

A párharc állása tehát 1-1, folytatás szombaton 19 órától a Don Bosco Sportközpontban (Hunvolley TV).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
MAFC-BME (5.) – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika (4.) 3-1 (19, 19, -23, 20)
Kőér utca, Budapest, 70 néző. V.: Mezőffy, Halász.
MAFC: Tamási 6, Reyes 30, Katona 7, Altunaga 22, Oláh 5, Balogh 4. Csere: Benkő, Szabó (liberók). Vezetőedző: Pápai Péter.
Vegyész: Gurszkij, Péter B. 4, Garan 6, Bibók 24, Jirásek 16, Cziczlavicz 4. Csere: Kiss (liberó), Péter M. 5, Miklósi-Sikes 1, Óhidi. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Gratulálok a hazaiaknak, megérdemelt győzelmet arattak. Ez a playoff. Sajnos nem igazán sikerült az első szettben alkalmazkodni a napos körülményekhez, a MAFC lendületbe jött, és máris kétszettes előnybe került. Baj nincs, egyenlőről folytatjuk a párharcot, és azon leszünk, hogy megtartsuk a pályaelőnyünket.

(főcímkép: Jani Martin)