Ötszettes felvonást veszítettünk, így hátrányba kerültünk

Hiába állt fel kétszettes hátrányból a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika, végül öt játszmában kikapott a MAFC-BME-től az Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén. A párharcban így a fővárosiak vezetnek 2-1-re, folytatás hétfőn a Kőér utcában.

Jó iramban, de sok hibával kezdődött a mérkőzés, a csapatok nem is tudtak egymástól elszakadni. A játszma derekánál a Vegyésznek sikerült ellépnie három ponttal, és bár a hajrára fordulva is megvolt még az előnye (20-17), megtartania azt nem sikerült, a vendégek fordítottak (23-25, 0-1).

A térfélcsere után a párharcban már-már szokásosnak mondható villámrajtját húzta elő a MAFC (1-6), innen kellett a GreenPlan-VRCK-nak elkezdeni kapaszkodni, miközben Toronyai Miklósnak muszáj volt cserélnie is (12-15). A játék képe azonban nem változott, a fővárosiak előnyüket simán kézben tartva kétszettes előnybe kerültek (20-25, 0-2).

Visszaküldte a kezdőt Toronyai a pályára, aminek lett eredménye, hiszen a mieink megnyerték a játszmát. A centerek, Cziczlavicz Dávid és Garan Bálint ebben a játékrészben kitettek magukért, és bár továbbra is sok volt a hiba, összességében már pozitívban volt az együttes (25-21, 1-2).

Sokat hibáztak a műegyetemisták az újabb fordulást követően (9-1), Pápai Péter szinte az egész csapatot lekaptak, hiszen néhány ponttal később sem változott semmi. Ez a szett simán lett a Vegyészé, jöhetett a döntő felvonás (25-13, 2-2).

Az ötödik szett rosszul indult a mieink szempontjából, akik a támadásokat a széleken nem tudták befejezni (5-8). A MAFC jól sáfárkodott az erőtartalékjaival és az előnyével, így előnybe került a párharcban (10-15, 2-3).

Folytatás hétfőn a Kőér utcában.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika (4.) – MAFC-BME (5.) 2-3 (-23, -20, 21, 13, -10)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 420 néző. V.: Adler, Sík.
Vegyész: Gurszkij 2, Péter B. 15, Garan 14, Bibók 12, Jirásek 10, Cziczlavicz 11. Csere: Kiss (liberó), Péter M. 1, Miklósi-Sikes, Óhidi. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MAFC: Tamási 3, Reyes 27, Katona 5, Altunaga 14, Oláh 8, Balogh 5. Csere: Benkő (liberó), Zeitler 1, Bandi, Szabó (liberó), Sárik-Veress 2, Kocsondi 1. Vezetőedző: Pápai Péter.
A párharc állása: 2-1 a MAFC-BME javára.

Toronyai Miklós: Minden nagyképűség nélkül ki merem jelenti, ez egy három- vagy négyszettes mérkőzés volt ide. Ahogy játszottunk a harmadik és a negyedik szettben, úgy kellett volna a mérkőzés elejétől. Nem szoktam bántani a csapatot, de ez ma nagyon kevés volt tőlünk, teljesen megérdemelten nyert a MAFC.

Pápai Péter: Szinte hiba nélkül játszottunk az első két játszmában. Az egész mérkőzésen gyengélkedett egészségügyileg az átlónk, így talán emiatt is, de a Kazincbarcika vissza jött a meccsbe. Az ötödikben csak annyit mondtam a játékosoknak, hogy gyerünk.