A bajnokságban nem sikerült a négy közé jutni

A MAFC-BME jutott a legjobb négy közé az Extraligában, miután a negyeddöntő negyedik mérkőzésén négy szoros játszmában legyőzte a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcikát. A mieink a folytatásban az 5-8. helyekért küzdhetnek a Pénzügyőr SE, a Kecskeméti RC és a Dág KSE-vel szemben.

Szorosan indult a mérkőzés, először a játszma felénél sikerült a MAFC-nak meglépnie négy ponttal. Toronyai Miklós kettőt is cserélt, de a hazaiakat nem sikerült kizökkenteni, akik a kilenc pontot szerző Altunaga vezérletével behúzták az első szettet (25-20, 1-0).

Fiatal csapatunk ment előre, de amíg a mieink közül hatan szereztek összesen 19 pontot támadásból, addig eddig a pillanatig (18-16-os állásnál a második szettben) a másik oldalon csak a két kubai légiós tartott már 21 pontnál – a többiek négyet tettek hozzá összesen. 20-20-nál egál volt, Toma Ádám debütált nálunk, Altunaga pedig a 22. (!) pontját szerezve lezárta a felvonást (25-23, 2-0).

Továbbra sem adták fel Kiss Mátéék, időkérésre is kényszerítették a budapestieket (6-9). Ekkor sült a mezőny és a támadások befejezése is, Bibók Balázs még egy ászt is hozott (13-18). Péter Benedek és Jan Jirásek is jókor szereztek fontos pontokat, az előny már a végéig kitartott (21-25, 2-1).

A jó kezdésünket Reyes szervái tüntették el, majd a már 33 (!) pontnál tartó Altunaga pillanatai következtek. Ennek ellenére Cziczlavicz Dávidék visszavették a vezetést, mi több, négypontos előnyre tettek szert (6-10). Ezt sikerült is tartania a Vegyésznek a hajrához közeledve (14-18), egy pillanat alatt azonban minden elromlott: rossz fogadások, választások és támadási megoldások, hiba potya labdáknál, és már a MAFC játékosok hozzátartozói örülhettek (23-21). És meg is csinálta a MAFC innen (25-23, 3-1).

Összesítésben tehát a MAFC 3-1-re nyerte a párharcot. Ezen a mérkőzésen egészen hihetetlen, 40 pontot szerzett Altunaga, de Reyes is 20-ig jutott. A hibák megbosszulták magukat, a GreenPlan-VRCK a folytatásban az 5-8. helyért csatázhat, először a Dággal fog találkozni.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
MAFC-BME (5.) – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika (4.) 3-1 (20, 23, -21, 23)
Kőér utca, Budapest, 100 néző. V.: Jámbor, Bátkai-Katona.
MAFC: Tamási 1, Reyes 20, Katona 3, Altunaga 40, Oláh 6, Balogh 1. Csere: Benkő (liberó), Kocsondi, Sárik-Veress. Vezetőedző: Pápai Péter.
Vegyész: Gurszkij 1, Péter B. 17, Garan 3, Bibók 14, Jirásek 19, Cziczlavicz 9. Csere: Kiss (liberó), Óhidi, Péter M. 1, Toma. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Továbbjutott: a MAFC-BME, 3-1-es összesítéssel.

Toronyai Miklós: Gratulálok a MAFC-nak, azt hiszem, ebből a négy meccsből megérdemelten jutottak tovább. Mi ismét enerváltan kezdtünk, így csak futottunk az eredmény után. Jól kezdtük a negyedik felvonást, mégis, a végén buta hibákat vétettünk, ami megpecsételte a sorsunkat. Volt lehetőségünk túlteljesíteni a szezon előtt megfogalmazott céljainkon, fáj, hogy csak az ötödik helyért játszhatunk, de még nincs vége a szezonnak.

(fotó: Jani Martin)