Előnybe kerültünk a Dág elleni párharcban

Hátrányból felállva, de nyert a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Dág KSE ellen az Extraliga helyosztójának első mérkőzésén, így előnyből várhatja az egyik fél második győzelméig tartó párharcának folytatását.

Miután csapatunk a negyeddöntőben veszített a MAFC-BME-vel szemben négy mérkőzésen, a rájátszás hátralévő részében az 5-8. helyekért küzdhet. Ahhoz, hogy a „kisdöntőbe” jussanak a mieink, két mérkőzést kell nyerniük a Dággal szemben.

Takaréklángnak sem igazán lehetett nevezni azt, ahogy a hazaiak kezdték a mérkőzést (1-8), és csak valamikor tíz felett sikerült begyújtaniuk a lángot. 17-20-nál jött egy reménysugár a fordításra, de innen szereztek három pontot a vendégek a jó blokkjainak köszönhetően, és már nem engedték közelebb a Vegyészt (19-25, 0-1).

Csapatszinten már sokkal jobban ment a támadások befejezése a második játszmában, a szett derekán sikerült átvenni az irányítást. Péter Benedek jól szállt be, éppen az ő nyitása zárta le ezt a felvonást (25-18, 1-1). Péter Benedek az újabb térfélcserét követően is aktív volt, éles keresztütései ellen a dágiak tehetetlenek voltak. Végül az ő és Jan Jirásek pontjai nagyon kellettek, hogy átvegye a vezetést a GreenPlan-VRCK (25-23, 2-1).

A Dág nem hagyta magát (7-10), élvezte a játékot Buzás Miklós együttese, de Kiss Mátéék innen szereztek zsinórban hat pontot. A harmadik szettben beálló Miklósi-Sikes Zétény két ízben is jókor szerzett két pontot (18-14), a vendégek innen feljöttek mínusz egyre (19-18). Péter Benedek jó nyitásaival a Vegyész hozta az első meccset, még akkor is, ha ez nehezen indult (25-19, 3-1).

Folytatás vasárnap, Esztergomban (19:00).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 5-8. HELYOSZTÓ, 1. MÉRKŐZÉS
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika (4.) – Dág KSE (8.) 3-1 (-19, 18, 23, 19)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 220 néző. V.: Halász E., Adler.
Vegyész: Óhidi 1, Péter M. 2, Garan 9, Bibók 13, Jirásek 19, Cziczlavicz 6. Csere: Kiss (liberó), Gurszkij 5, Péter B. 20, Miklósi-Sikes 5. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Dág: Szabó 1, Kun 23, Sow 5, Csordás 8, Krupánszki 11, Flachner 7. Csere: Czibula (liberó), Nagy. Vezetőedző: Buzás Miklós.
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika javára.

Toronyai Miklós: Éreztem a fiúkban a negyeddöntő miatti csalódottságot. Ezt meg kell tanulni kezelniük ezeknek a fiataloknak, a jó után néha kellemetlen élmény jön. Örülök, hogy ezen sikerült túllendülnünk, s hoztuk a meccset. Köszönjük ezt a fantasztikus szurkolást, jól esett, hogy a közönség ennyire velünk van.

Buzás Miklós: Minden szettet jól kezdtünk, azonban a végjátékban kijött a fáradtság, ami köszönhető a jelenlegi edzettségi formánknak. Olykor szép játékot tudtunk játszani, ami meglepte a házigazdát. Gratulálok nekik, vasárnap találkozunk.