Elindul a női röplabda a Vegyészen belül!

A Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapatán belül ezentúl feltűnnek a leány csapatok is, az általános iskolások edzője Veres István lesz.

„Öröm, hogy városunkban egyre nagyobb az igény a lányok részéről is a röplabdára, ezért is döntöttünk végül úgy egy hosszabb mérlegelést követően, hogy elindítjuk a női röplabdát klubunkon belül” – mondta Kárpáti László elnök a vrck.hu-nak. „Szeretnénk, ha minőségi edzések mellett versenyeznének a lányok, mind az általános iskolások, mind a középiskolások, gimnazisták is.”

Az általános iskolásoknak Veres István, vagy ahogy sokan ismerik, Pista bácsi fogja tartani a foglalkozásokat heti három alkalommal. Pista bácsi elévülhetetlen szerepet vállalt a kazincbarcikai röplabdázás megalakulásában és fejlődésében. Többek között olyan játékosokat nevelt ki az 1980-as években, mint Nagypál Ferenc, de a VRCK jelenlegi keretéből Szabó Dávid és Juhász Péter is az ő kezei alatt tanulta a sportág alapjait hosszú esztendőkön át. Amellett, hogy a Vegyész férfi csapatának többször is volt vezetőedzője, és nagy sikereket ért el utánpótlás csapataival, dolgozott lány és női együttesekkel, és az elmúlt tíz évben is a Kazinczyban oktatta a röplabdát az általános iskolás lányoknak.

A női röplabdának van hagyománya Kazincbarcikán, hiszen több mint 100 alkalommal szerepelt a válogatottban Bóta Enikő és Danada Judit is, de Fejes Zsuzsa, Perecsi Jolán és Szalonna Judit is városunkban kezdték a sportágat, és mindannyian be is mutatkoztak a nemzeti együttesben. Ezek után csak bátorítani tudjuk a fiatal lányokat, kezdjenek el minél előbb röplabdázni 😉 .

Edzésidőpontok a Kazinczy Ferenc Tagiskolában:
Hétfő: 14:40
Szerda: 14:40
Csütörtök: 14:00
Várunk minden, röplabdázni vágyó lányt a Kazinczyba, 9-10 éves kortól!

Emellett a Tompa Mihály Általános Református Iskolában is vannak már lányok, akik játszanak, ők Bagó Lászlónál jelentkezhetnek edzésre heti két alkalommal (kedden és csütörtökön, egyaránt 16 órai kezdettel).

A középiskolásoknak, gimnazistáknak is lesznek foglalkozások, ezek a következő hetekben fognak végleg körvonalazódni.

(Fotó: Kazinczy Ferenc Tagiskola Facebook oldala)