Először az Extraligában Miskolcon

Vasárnap 16:30-kor a Miskolci Egyetem Körcsarnokában lép pályára a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika az Extraliga alapszakaszának 3. fordulójában az NB I bajnoka, a MEAFC-Miskolc ellen.

Az egyetemistákkal 2016. november 15-én Magyar Kupa-meccset játszott a Vegyész az E/4-es tornateremben. Az akkor még amatőrökből álló MEAFC 3-0-ra kikapott, de azóta sok víz lefolyt a Sajón, s a MEAFC röplabda szakosztálya Barócsi Ákos menedzselése alatt folyamatosan fejlődött, a 2021/22-es idényben már két orosz légióst is foglalkoztatott. Mindeközben szépen felduzzadt az utánpótlása is, és immáron több iskolában jelen van a MEAFC a megyeszékhelyen és közvetlen vonzáskörzetében.

Az előző idény második felében a MEAFC-Miskolc ellenállhatatlan volt az NB I-ben, bajnokként jutott fel az Extraligába. A csapat magja együtt maradt, és bizony ismerős nevek is játszanak a miskolciaknál: Árva Milán, Dudás Tamás, Kovács Zoltán és Kozsla Ádám bajnoki címet, címeket nyertek a VRCK-val. Játszott egy évet az utánpótlásunkban az egri nevelésű Komlósi Márk, míg Simkó Dániel és Csizmadia János Kazincbarcikán nevelkedtek, utóbbi éveken át volt alapember a felnőttek között is. Az ütő Fenyvesi Dániel Szolnokról, a feladó Tomás Kopecky a cseh élvonalból érkezett a nyáron Miskolcra, mindketten fontos láncszemeknek számítanak.

„Örülünk, hogy létrejöhetett ez a vármegyei rangadó, az előző szezonokban mindig figyeltük a Miskolc meccseit, szorítottunk nekik. A buszútra most nem lesz panaszunk, messzire nem kell utazni. A probléma számunkra a relatív alacsony terem lesz, amihez mi kevésbé vagyunk hozzászokva, így ez egy nehezítő körülmény. Ugyanúgy készülünk a Miskolc ellen is, mint tettük azt a TFSE-vel és a Kaposvárral szemben, habár azért lesz néhány pikantériája a mérkőzésnek, hiszen több ex-kazincbarcikai dolgozik, játszik a Miskolcnál, többek között erőnléti edzőnk, Dudás Tamás is. Továbbra is csak magunkra kell figyelnünk, mert a legfontosabb, hogy a hullámzásokat kivegyük a játékunkból. Amennyiben ez sikerül, győztesen hagyhatjuk el a pályát.”

A mieink dolgát a héten kisebb betegségek, sérülések nehezítik, valamint szombaton már elkezdődött az U20-as bajnokság is, ami a keret csaknem felét érinti, ami azt jelentette, hogy az edzéseket is egy kicsit át kellett szervezni. Utánpótlásunkról nem mellesleg a Vegyész Röplabda Utánpótlás Facebook-oldalunkon adunk folyamatosan hírt.

A vasárnapi mérkőzésre a belépés ingyenes, a hazaiak Youtube-csatornájukon élőben közvetítik.

(főcímkép: Kovács Loretta, VRCK)