U15, I. osztály: munka, munka munka

Vasárnap U15-ös fiú csapatunk is megkezdi a 2023/24-es idényt, méghozzá az élvonalban. Sokan most kerültek fel miniből, így Bokor Elek edzőnek elsősorban a szabályok és a játékrendszer megismertetését kell átadnia.

Milyen csapatra építhetsz idén, mennyire változott a csapat összetétele?
A csapat nagy része most került fel miniből, így rengeteg energiát kell fektetnünk abba, hogy mindenki megtanulja a szabályokat, a forgást. Mindezek mellett igyekszem az alap technikai hibákat, berögződéseket kijavítani és megtanítani őket arra, hogy próbálják meg a lábukat is használni. Csak utána fogunk tudni tovább haladni előre, ha ezeket már mindenki reflexből tudja. Rengeteg még a munka, de mindenkinek türelmesnek kell lennie, mind saját magával, mind a többiekkel is.

Mikor kezdtétek el az edzéseket, milyen munkát végeztek a fiúk, mennyire volt zökkenőmentes a felkészülés?
Augusztus közepén kezdtük el az edzéseket, de akkor még csak heti két-három alkalommal. Szeptemberben kezdődött el az igazi munka, heti öt edzéssel. Vannak sérültek, van aki hosszú sérülésből tért vissza, de a többiek rendesen dolgoznak, bár még nagyon sok a figyelmetlenség, oda nem figyelés. Remélem, hamarosan előrébb tudunk lépni ami az alap technikai elemeket illeti, hogy sokkal több időt tudjunk fordítani a csapatgyakorlatokra.

Mire számíthat idén a csapat, mi a cél?
Nyilván szeretném, ha év végére már tudnánk komplexebb feladatokat és gyakorlatokat is csinálni edzésen. Mindezek mellett a legfontosabb célom az, hogy egy hajtós, egymásért küzdő és egymásnak segítő csapat legyünk. Ha nem is nyerünk még meccseket az elején az élvonalban, de mindenki úgy jöjjön le a pályáról, hogy ő mindent megtett a sikerért. Nem titkolt vágyam azért, hogy sikerüljön bentmaradnunk az első osztályban, ha nem, akkor ahogyan az elmúlt években, idén is a négyes döntőkbe jussunk a második vonalban.