Extraliga: először játszunk a Kecskeméttel

Szezonbeli első mérkőzésére készül egymás ellen a Kecskeméti RC és a Vegyész RC Kazincbarcika szerdán 18 órától a Messzi István Sportcsarnokban.

Két győzelme és egy veresége van a Kecskemétnek az Extraligában, így harmadik a tabellán, míg az 1-1-es mutatóval álló Vegyész a negyedik. A felek az alapszakaszban nem találkoztak egymással, mivel külön csoportban szerepeltek. Tehát a szerdai összecsapásuk lesz az első a szezonban, amit várhatóan nagy érdeklődés fog követni, hiszen a Magyar Kupa megnyerése után ez lesz az első mérkőzése hazai pályán a Kecskemétnek.

A találkozó előtt együttesünk macedón válogatott szélső ütőjével, Vlado Milevvel, valamint a vezetőedzővel, Marek Kardossal beszélgettünk.

„Győzni megyünk Kecskemétre, máskülönben nem is lenne értelme elutazni” – fogalmazott Milev a vrck.hu-nak. „Látszik, hogy jövünk ki a gödörből, egyre több a biztató jel, valamint magabiztosabbak vagyunk. Nem állunk még a toppon, de már most érezni, hogy a kevesebb utazás és a több edzés meghozza a várt eredményt. Szombaton a Kaposvárt azért vertük meg, mert agresszívak voltak a nyitásaink és jól fogadtunk. Mindig ezt hangsúlyozzuk, és talán már elcsépeltnek hangzik, de ez az igazság: határozott szervák és pontos fogadás nélkül nincs játék. Jó erőkből áll a Kecskemét, de feltett szándékunk a győzelem megszerzése.”

„Mindig kielemezzük az ellenfelet, játékosokra lebontva, de a Kecskemét ellen az lesz a legfontosabb, hogy a saját játékunkat hozzuk” – mondta Kardos. „Legutóbb már kevés hibával játszottunk, mindössze kétszer rontottunk támadásban egy teljes mérkőzésen, ami mutatja, egyre magabiztosabbak a fiúk. Az, hogy a Kecskemét megnyerte a Magyar Kupát szombaton, biztosan nagy lökést ad a fiatal csapatuknak. Hullámzó teljesítményt nyújtanak sokszor, mert egyszer kiválóan játszanak, máskor gyengébben, de sok tehetséges játékosuk van. Az ütők be tudják fejezni a támadásokat, ráadásul jó százalékkal, éppen ezért számunkra a legfontosabb, hogy a feladójuk, Deliu Amarildo játékát sikeresen leolvassuk.”

Az előző idényben a Vegyész öt szettben nyert az alföldi településen, míg Kazincbarcikán 3-1-re győzött. A 2018-as MK-döntőben 3-0 arányban aratott győzelmet, és már 34 hónapja nem kapott ki szerdai ellenfelétől.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 5. FORDULÓ
Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika
2019.02.20., 18:00, Messzi István Sportcsarnok. V.: Adler, Halász E.

(Fotó: vrck.hu)