K&H MK: három játszmában szereztük meg a bronzérmet!

A Vegyész RC Kazincbarcika nyerte a K&H férfi röplabda Magyar Kupa bronzmérkőzését, miután 3-0-ra legyőzte a nagy rivális Fino Kaposvárt.

Mindkét oldalon adódtak problémák a centerposzton, hiszen a kaposváriaknál Vajda Tamás és Kulcsár Adrián is sérüléssel bajlódott, míg a kazincbarcikaiaknál Banai Máté csak beöltözött, nem melegített.

A találkozó első öt pontját a kaposváriak szerezték, igaz kétszer a Vegyész javára voltak eredményesek (3-2). A fordulást Vlado Milev három ásza hozta meg a sárga mezeseknek, hiszen így négypontos előnybe kerültek, amit a szett közepére is sikerült megtartaniuk (12-16). Nagy Péteréknek voltak felvillanásaik, ezért Marek Kardos vezetőedző 16-20-nál időt kért. Zárkózott a Fino, de az eredmény nem változott, előnybe került a Vegyész (21-25, 0-1).

Kiegyenlítettebb volt a játék a második játszma elején, Bozóki Bencéék kétpontos hátrányból előnybe is tudtak kerülni (7-6). Jöttek azonban a jó borsodi blokkok, Szabó Dávid egymás után kétszer is eredményes volt ebben a műfajban, és ismét három-négy egység volt az eredmény a felek között a VRCK javára. Amikor úgy tűnt, közelebb érhet a Kaposvár, Lubos Macko újabb remek sánca megállította Nagy P.-t, Carlos Páez szemfüles megoldását követően pedig 18-22-re módosult az állás. És ez ismét elég volt a Kazincbarcikának (19-25, 0-2).

Marian Vitko bravúros mentését Milev ponttal tudta befejezni, ezt követően mégis a Somogy megyeiek indultak meg a pontszerzésben (8-6), Bozóki ásza pedig megnyugtató előnyt jelenthetett csapatának (10-7). Németh Szabolcs ász nyitását a „challenge” erősítette meg (10-9), ahogy Bozóki sáncos ütését is (14-13). Fej-fej mellett mentek a csapatok, majd nyert egy hosszabb labdamenetet a Kazincbarcika, és Demeter György vezetőedző időt is kért (15-17). Úgy tűnt, gyorsan véget ér a mérkőzés, de a kaposváriak még rákapcsoltak, izgalmasan alakult a vége. Végül a „challenge-system” szolgáltatott igazságot a Vegyész javára, ez a pont pedig a bronzérmet jelentette Szabóéknak (23-25, 0-3).


JEGYZŐKÖNYV
K&H FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, 3. HELYÉRT
Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-21, -19, -23)
Érd Aréna, 1000 néző. V.: Mezőffy, Horváth.
Fino: Keen 3, Bozóki 7, Kalmár 2, Nagy P. 15, Bögöly 13, Nagy J. 8. Csere: Pápai (liberó), Horváth 1, Szabó Be. Vezetőedző: Demeter György.
VRCK: Páez 1, Németh 12, Macko 6, Szabó D. 13, Milev 11, Juhász 6. Csere: Vitko (liberó), Toronyai. Vezetőedző: Marek Kardos.

Marek Kardos: Végre a mi játékunkat játszottuk, főleg blokkban és blokkvédekezésben. Örülünk ennek a sikernek, mert bár mint mindig, most is láttuk a hibáinkat, megérdemelten nyertünk. Az első ponttól az utolsóig csapatként dolgoztunk együtt, és hogy mennyire sikerült ezúttal koncentrálni, jól jelzi az, hogy mindössze kétszer rontottunk támadásban.

Demeter György: Nagyon agresszívan nyitott a Kazincbarcika, és ezzel irányította a játékot. Szépen küzdöttünk, próbáltunk ellenállni, de nem találtuk ellenszerét a szerváknak, és a sajnos a mi nyitásaink korántsem voltak ennyire hatékonyak, főleg a taktikai nyitásainkban hibáztunk sokat.

(Fotó: vrck.hu)