K&H röplabda Magyar Kupa – Szabó: Egy a célunk, a mérkőzés megnyerése

A szombati K&H férfi röplabda Magyar Kupa-bronzmérkőzés előtt Marek Kardos vezetőedző és Szabó Dávid csapatkapitány nyilatkoztak honlapunknak és az Észak-Magyarországnak.

A Vegyész tavaly aranyérmet nyert a Magyar Kupa fináléjában 3-0 arányban a Kecskemét ellen, míg a Kaposvár sorozatban harmadik alkalommal lép pályára az Érd Arénában a bronzéremért. Mindkét csapat a döntőt célozta meg, ennek ellenére lázasan készülődnek a 12:30-kor kezdődő találkozóra, hiszen a két klub között nagy a rivalizálás. Kérdéseinkre Marek Kardos és Szabó Dávid válaszoltak.

Marek Kardos: „Csak a győzelem a célunk, egy jó mérkőzésen. Ehhez főleg az kell, hogy annyira élvezzük a játékot, mint az edzéseken. Az, hogy mi van mögöttünk, nem számít, az a múlt, megtörtént. Igen, tanulni kell a múltból, de azt megváltoztatni nem lehet, a jövőt viszont sikeresebbé lehet tenni. És nekünk azzá is kell tennünk, ez a célunk. A Kaposvár ellen fontos lesz, hogy kivegyük a játékból Nagy Pétert, persze rajta kívül is vannak olyan játékosai a Finónak, akik képesek kihúzni csapatukat egy rosszabb periódusból. Mi egy felé evezünk, egy a célunk, méghozzá az, hogy a bronzérmet hazahozzuk Kazincbarcikára.”

Szabó Dávid: „A mi részünkről nagyon fontos lesz a jó nyitás, hiszen ha nyomás alatt tudjuk tartani az ellenfelet, akkor sokkal könnyebb dolgunk lehet. Rossz fogadásból nehezebb labdákat tud adni a feladó, az ütőnek sincs már könnyű dolga. Jó hangulatú edzéseink voltak a héten, mi több, pontosságban és erőben is sokat léptünk előre. Egy a célunk, a mérkőzés megnyerése, már csak azért is, mert ez az önbizalmunknak sokat jelentene. Nyerni kell, hogy újra magabiztosak legyünk, és ha megvan a bronz, nagyobb önbizalommal léphetünk pályára a bajnokságban is. Bízom benne, hogy sikerül egy olyan jó szériát elindítanunk, mint amilyet produkáltunk az ősszel.”

A 12:30-kor kezdődő találkozóra az erdarena.hu vagy a hunvolley.hu oldalakon lehet jegyet váltani. A felnőttek 2000, a diákok és nyugdíjasok 1200 forintos áron juthatnak hozzá belépőikhez. Jegyvásárlásra a helyszínen is lesz lehetőség. Online ide kattintva nézhető a mérkőzés.

(Fotó: vrck.hu)