Felkészülés: ötszettes siker Kecskeméten

Vasárnap ebédidőben a Vegyész RC Kazincbarcika a Kecskeméti RC vendégeként játszott felkészülési mérkőzést. A találkozót együttesünk nyerte öt szettben.

Toronyai Miklós vezetőedző az első három felvonásban abban a felállásban küldte pályára csapatát, amellyel többnyire a decemberi tétmérkőzéseken is kiállt. Ezt az etapot a mieink 2-1-re nyerték, majd a többiek is lehetőséget kaptak, csupán Mineiro és Dudás Tamás maradtak végig a pályán. A maradék két játszmából egyet az alföldiek, egyet a VRCK nyert meg.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika 2-3 (-20, -23, 20, 24, -23)
Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét, zárt kapuk mögött.
Kecskemét: Nagy J. 5, Kaszap 4, Gebhardt N. 3, Rabeka 19, Kandulinski 10, Stréli 15. Csere: Deák (liberó), Krupánszki 8, Horváth B. 6, Szabó B. 1, Kasnyik, Tüske (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Vegyész: Páez 1, Ciupa 15, Juhász 9, Árva 14, Mineiro 15, Mihalj 11. Csere: Dudás (liberó), Bibók 5, Földes (liberó), Péter M. 3, Csizmadia, Budai 9. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

„Szeretném megköszönni a Kecskemétnek, hogy lehetőségünk volt elutazni hozzájuk, hasznos mérkőzést játszottunk. Örülök a csapat első két szettben mutatott teljesítményének, de annak már kevésbé, hogy a harmadikban érezhetően kiengedtünk. A negyedik és ötödik játszmában mindenki lehetőséget kapott, és jó volt látni, hogy a fiatalok éltek is vele, még akkor is, ha valaki kicsit tompábban kezdett” – mondta a vrck.hu-nak Toronyai a találkozóról.

Kedden a DEAC csapatát fogadja a Vegyész felkészülési mérkőzésen, majd csütörtökön a Kistext látogat a Don Bosco Sportközpontba. A budapestiek elleni kupamérkőzést élőben közvetítjük.

(főcímkép: Kovács Loretta, vrck.hu)