Garan: Magunknak és szurkolóinknak is bizonyítani szeretnénk

Vasárnap 15 órától a Dág KSE vendége lesz az esztergomi Suzuki Arénában a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika. Ezúttal is rangadó vár a mieinkre, hiszen a hazaiak eddig kilenc pontot szerezve az ötödik helyen állnak.

Mindkét csapat jól kezdte az Extraliga idei kiírását, a Vegyész ugyan harmadik a tabellán, de csak egy ponttal előzi meg a Dágot. A piros-fehér mezesek egy kecskeméti győzelemmel indították szereplésüket, majd csak öt szettben kaptak ki Debrecenben. Ezt követte a TFSE elleni magabiztos siker, majd a Miskolcon kétszettes hátrányból megnyert találkozó.

A GreenPlan-VRCK legutóbbi bajnokiján a Vudix-Szegedi RSE-t győzte le öt játszmában, ez volt az első olyan felnőtt bajnoki Garan Bálint számára, amit végigjátszott. Klubunk 20 éves centere többet várt magától, igencsak önkritikusan értékelte teljesítményét.

„Nem voltam teljes mértékben megelégedve a mutatott játékommal, mehetett volna jobban is” – mondta Garan honlapunknak. „Ezt kicsit betudom annak, hogy izgultam. Élveztem a játékot, a lehetőséget köszönöm, amit kaptam, de azon leszek, hogy még jobban teljesítsek, ha újra pályára lépek.”

Amíg a Kazincbarcikánál Bibók Balázs 112 pontot szorgoskodott eddig össze, és ezzel a liga legponterősebb játékosa, addig a dágiaknál Kun Benedek 87 egységnél jár. A szélső ütő mellett Krupánszki Olivérre és Flachner Dánielre kell még odafigyelniük Garanéknak, utóbbiak korábban a magyar válogatottban is megmutathatták magukat.

„A Dág ugyanolyan jól kezdte a pontgyűjtést, ahogy mi, ezért nehéz ellenfélnek bizonyul” – emlékeztetett centerünk. „Vannak olyan játékosaik, akik már játszottak az Extraligában, rájuk jobban oda kell figyelnünk. Sok labdát kapnak a szélső ütők, de centerben is gyakran támadnak. Mi mindenképpen a három pontért megyünk, szeretnénk győzelmet aratni. Igyekszünk kijavítani a csorbát a Szegeddel szembeni pontvesztés miatt, mert bár nyertünk,  három pontot akartunk szerezni a múlt hétvégén. Sokkal jobban tudunk játszani, mint azt akkor mutattuk, ezt szeretnénk magunknak és szurkolóinknak is bizonyítani.”

A 15 órakor kezdődő találkozót a Hunvolley TV élőben közvetíti.