Utánpótlás: bemutatkoztak az U17-esek és az U13-asok is

A legutóbbi hétvége az U17-es és az U13-as korosztályról szólt. Két-két fiú és lány csapatunk volt érintett Kazincbarcikától Pécsig, de szerencsére a győzelmek és a biztató játék sem maradt el.

Minis lányaink Biatorbágyra utaztak, hiába, az U13-as bajnokság Kelet-B csoportjába úgy tűnik, még nyugat-magyarországi csapat is belefért. Máté Zsolt távollétében Siskó Bence utazott el a csapattal, és miután a MAFC-NLG-t legyőzték a mieink 2-1-re, a házigazda Viadukt SE-től ilyen arányban kaptak ki, a döntő szettben 25-23-ra.

Ezen a napon U17-es fiaink még messzebbre utaztak, a II. osztály első fordulójában ugyanis a Pécs rendezett tornát. A Lőrinc 2000 SE-vel egy szoros derbit játszottak Szikszai Marcell és Molnár Sándor játékosai, de négy játszmában ezúttal a fővárosiak bizonyultak jobbnak. A házigazda PTE-PEAC-cal szemben azonban be lett zsebelve a kötelező győzelem.

U17-es hölgykoszorúnk Salgótarjánban debütált, ahol a vendéglátó SBTC mellett a debreceni Tálent SE Szent Lászlót is magabiztosan győzte le. Az Újfehértó azonban jobbnak bizonyult, bár nem sokkal.

Az idei szezonban U13-as fiú csapatunk annak ellenére lett az élvonalba nevezve, hogy a tavalyi együttesből mindössze hárman maradtak hírmondónak, a többiek mind újoncnak számítanak ebben a korosztályban. Máthé László edzőnek tehát nincs könnyű dolga a csapatépítést illetően, azonban nem is az eredményesség a célja, hanem a folyamatos építkezés, a gyerekek fejlesztése. Ugyan a tavalyi döntős Kunhegyes és Szeged ellen sem jött össze a siker, előbbivel szoros játszmákat, utóbbival pedig egy négyszettes meccset sikerült játszani.

„Az első mérkőzésen önmagunkhoz képest a vártnál jobban játszottunk, de ez sem volt elég a pontszerzéshez” – mondta Máthé László edző. „A második összecsapást kicsit hitehagyottan kezdtük a rossz nyitásfogadások miatt, de sikerült visszaszerezni a becsületünket, és még szettet is nyertünk. Emelt fővel jöhettünk le a mérkőzés végén a pályáról. A Kunhegyes ellen még nem, de a Szeged ellen már látszódott az osztálykülönbség a két együttes között. Nagyon az út elején járunk, láthattuk, hova lehet fejlődni. Köszönjük mindkét ellenfelüknek a sportszerű játékot.”

(főcímkép: U13-as fiú csapatunk)